Lencsefőzelék.

2016-02-02

sponsored links



Az új év első napján szinte kötelező lencsét enni, de ettől függetlenül egész évben főzhetünk egy finom lencse levest vagy éppen főzeléket. A lencse elég gyorsan megfől, így én soha nem áztatom be előre. Füstölt hússal összefőzve pedig még finomabbá tehetjük az amúgy is finom főzeléket. Én pl. füstölt tarjával főztem puhára a lencsét, majd a húst kiszedve, és tálalásig melegen tartva, egy laza rántással sűrítettem be a főzeléket. Tálaláskor pedig a vaj puhára főtt tarjával tálaltam.

Hozzávalók:

30 dkg lencse
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
 só
1/2 ek mustár
3 ek olaj
2-3 ek liszt ...

Folytatás a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2016/02/l...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok