Lemon curd

2018-06-12

sponsored links

...befõzõautomatában
Hozzávalók (most dupla mennyiséghez):
-8 db kezeletlen héjú citrom
-40 dkg cukor
-10 db egész tojás 
-20 dkg (igazi :) vaj
+ 4 db 370 ml-es kis befõttesüveg

Az ANGOL CITROMKRÉM receptje megtalálható
a blogon, ezen most annyi változtatás történt,
hogy mivel télre szerettem volna eltárolni ezt a csodát,
automatába kerültek (80 fokon 30 percre) dunsztolódni. :)))
Két igen kiváló felhasználási helyérõl itt találtok
ötleteket:
az egyik a NON PLUS ULTRA,
a másik pedig a PISKÓTATEKERCS
-mennyországot varázsol mindkét süteménybõl! :)))

Mivel ebbe a krémbe a citromok héja is belekerül,
érdemes kezeletlen héjúakat keresni, ha ilyet nem találunk,
mosogatószeres szivaccsal dörzsöljük át alaposan
és forró folyó víz alatt öblítsük le a citromokat!

Tehát az elõkészített citromok héját egy nagyobb,
hõálló üvegtálba lereszelem, hozzáadom a cukrot,
a citromok kifacsart levét és vízgõz fölött, állandó
keverés mellett, összeolvadni teszem.
Ha ez megvan, jöhetnek a friss tojások is, amiket
egy tálban felverek és így öntök a citromos folyadékhoz.
Sacc/kb. 15 percig kell állandóan keverni (hogy a tojás
ki ne csapódjon!), mígnem egyszer sûrûsödni kezd a krém,
ekkortól még pár percig a vízgõz felett marad, amíg már
érzem a csuklómon az erõfeszítést. :)))
Az áramot elzárva (de még mindig a forró víz fölött)
hozzákeverem a kicsire feldarabolt vajat-ettõl
gyönyörû fénye lesz a krémünknek és ez is segít majd
abban, hogy szilárdabb legyen az állaga.
Forrón kis üvegekbe töltöm, lezárom és a még forróvízzel
teli automatába teszem
(*rögtön az ÚJBURGONYÁK után :)))
-80 fokon 30 percig dunsztolom õket, majd itt is
okosítás és csinosítás következik és mehetnek is
a kamrába! :)
Most ennyi...de nekem ennyiért is megérte! :)))
Dunsztolás nélkül kb. 2-3 hétig elvan hûtõben is!
*Ui.: hideg felöntõlevet/eltevéseket hideg vízben-, míg forrón üvegekbe kerülõ eltevéseket forró vízben kell elkezdeni dunsztolni...legyen szó automatáról, vagy sima, hagyományos, lábasos dunsztolásról!
 

Folytats a blogon ... https://csontnelkul.blogspot.com/2018...

sponsored links

Keres?s