Le Tour de Serpenyõ 2014: Épernay - Nancy: Poularde au champagne, pezsgõs csirke

2014-07-11

sponsored links

pezsgõs

Még az elsõ héten sem vagyunk túl, és már annyi dráma történt az idei Touron, hogy a mai etappal kapcsolatban nem is bocsátkozom jóslásokba. Annyi bizonyos, hogy csak a tényeket nézve ma sem lesz egyszerû dolga a mezõnynek. Noha csak két negyedik kategóriás hegy emelkedõ szerepel az útvonalon, több, mint 234 km-el az egyik leghosszabb szakaszt kell teljesíteniük. Kezdésnek maradunk Champagne-ban, majd innen érnek át Lotaringiába. Champagne-t azt hiszem, hogy nem nagyon kell bemutatni, itt van a pezsgõ õshazája, így aztán nem tudtam kihagyni a ziccert, azaz a mai recept mi más is lehetne, mint egy pezsgõs csirke. Ezennel ünnepélyesen megígérem, hogy ezen a touron ez lesz az utolsó baromfi recept.

Hozzávalók (4-5 bõséges adag)

- 1 csirke (konyhakészen 1.3-1.5 kg)
- 1/2 palack száraz pezsgõ (a másik felét azonnal igyuk meg!) ...


Folytats a blogon ... lorien.blog.hu/2014/07/11/le_tour_de_...

sponsored links

Keres?s