Le Tour de Serpenyõ 2014: Besançon - Oyonnax, Galette comtoise

2014-07-16

sponsored links

Galette comtoise

Szerintem senki nem gondolta volna még a Tour elején, hogy az elsõ pihenõnap után a verseny megnyerésére két legesélyesebb versenyzõ már nem lesz a mezõnyben. Sajnos tegnap Alberto is feladni kényszerült, és a sérülését elnézve szinte kizárt, hogy az idei Vueltán kárpótolja magát. Ma azonban új nap és új szakasz következik, remélhetõleg már kevesebb drámával. A fiúk a nap nagy részében még Franche Comtéban fognak tekerni. Ez a régió sajtok tekintetében az egyik kedvencem, nem kevésébé híres termékeivel mint a Comté, a Cancoilotte, a Morbier és a nem utolsósorban a Mont d'Or. Ma azonban nem a sajtokról lesz szó, hanem kinéztem magamnak egy pofonegyszerûnek tûnõ édességet, a Galette comtoise-t. Itt most be kell vallanom, hogy a projektem majdnem kudarcba fulladt, sütés közben annyira nõni kezdett a tészta, hogy elõször össze-vissza pödrõdött a széle, a végén pedig már középtájon is feljött, és majdnem úgy nézett ki, mint az Alpok, ahová ma a nap végére beérkezünk. Végül sikerült megmenteni a helyzetet azzal, hogy kiborítottam a tésztát egy sütõlapra, kissé lenyomkodtam, és így sütöttem készre, majd hûlés közben is kiegyengettem. Így csak kicsit néz ki úgy, mintha a kutya szájából szedtem volna :). A tésztával egyébként érdemes eljátszani, mivel kutatás közben az arányokat illetõen rengeteg értéket kaptam a neten, ki tudja, mi az igazság. Ehhez a lisztmennyiséghez 25 ml-tõl 2.5 deci tejig szinte minden mennyiség elõfordult, ha valaki végigpróbált ...


Folytats a blogon ... lorien.blog.hu/2014/07/16/le_tour_de_...

sponsored links

Keres?s