Lazacos palacsintafalatok

2017-10-07

sponsored links

Ideális partifalatka születésnapra, szilveszterre vagy bármilyen más alkalomra, de nem elvetendõ sem reggelire-vacsorára, sem pedig tízóraira-uzsonnára. Szóval, igazi Jolly Joker! :) 


Lazacos palacsintafalatok 

Hozzávalók a palacsintához: 20 dkg liszt, 1 késhegynyi só, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 tojás, 3 dl tej, 6 dl víz, kevés olaj;
a krémhez: 50 dkg tehéntúró, 1-2 evõkanál tejföl vagy mascarpone, 30 dkg párolt lazachús (nem füstölt), 1 szál újhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, só, bors;
továbbá: uborka, koktélparadicsom, olajbogyó vagy tetszés szerinti más zöldségek.

Elkészítése:  A palacsinta hozzávalóit simára dolgozzuk, és olajozott serpenyõben nem túl vékony palacsintákat sütünk belõle. A krémhez a túrót villával összetörjük, a tejföllel vagy mascaponéval lazítjuk, majd belekeverjük a pirospaprikát és a finomra aprított hagymát. Ízlés szerint fûszerezzük, majd legvégül lazán beleforgatjuk a darabokra tépkedett lazachúst. A palacsintákat megkenjük a lazacos krémmel, feltekerjük, majd hûtõbe tesszük néhány órára, hogy jól megdermedjenek. Tálalás elõtt jó vastag szeletekre vágjuk, és zöldségkarikákkal, olajbogyóval felváltva pici nyársakra húzzuk.


Megjegyzés: Ez a finomság kitûnõ svédasztalra, mert egyszerûen elkészíthetõ, kiadós, és nem utolsó sorban látványos. Készíthetjük úgy is, hogy a pirospaprikát a palacsinta masszájába keverjük bele, a túrós krémet pedig fehéren hagyjuk. 



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/10/l...

sponsored links

Keres?s