Lapos vajas (pacsni)

2015-02-16

sponsored links


Ági barátnõm nemrégiben oltári guszta "egérkéket" sütött. Ezzel kapcsolatban szóba került a pacsni. Emlékeztem rá, hogy Fahéj barátnõmnek is van egy pacsni receptje, amit ezer éve meg akarok sütni, de eddig nem került rá sor. És még mindig nem. :D A net a pacsni szót beütve ui. kidobott egy másik péksütiféleséget, ami fõleg a formáját tekintve olyan érdekesnek tûnt számomra, hogy azonnal elmentettem a receptjét, és mivel a kenyerünk már igencsak fogyóban volt, másnap meg is sütöttem.

A lapos vajas az 1960-70-es években népszerû péktermék volt, nagy mennyiségben sütötték. Nem nevezhetjük leveles tésztának, de ahhoz hasonlóan vajjal készül, azonban a rétegek nem hajtogatással válnak el egymástól, hanem a közöttük lévõ vaj alakítja ki azokat.

Én nem tettem bele aszkorbinsavat (ami egyébként egy sikértartalom-növelõ adalékanyag), mert úgy gondoltam, nélküle is elég foszlós lesz a tészta. Bár az elkészítés folyamata cseppet sem bonyolult, mégis kifejezetten izgalmas volt, hiszen egyrészt még sosem ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2015/02/lapos...

sponsored links

Keres?s