Labodás saláta leves

2013-05-30

sponsored links


Amíg a saláta szezon tart, minden héten főzök saláta levest. Nem szoktam sem rántottát, sem szalonnát beletenni, mert mi mindig pörkölttel vagy túrós puliszkával esszük. Most egy csokor kerti labodával bolondítottam meg, meg is volt a kritika evés előtt: mindenki megcsodálta a puncs színű levest és nem igazán akartak enni belőle. Aztán két kanál után rájöttek, hogy ehető, nem rossz, az ízével semmi baj nincs, csak a színével.
Hozzávalók: 500 g saláta, 4-5 szál kerti vörös laboda, egy csokor kapor, 10 cikk fokhagyma, 2 evk. olaj, 1 evk. liszt, 1 tojássárga, tejföl, ecet, cukor, só.
Először felteszünk 2 l vizet főni, amibe beletesszük az olajat, a fokhagymát meg az összekötött csokor kaprot. A salátát megválasztjuk, több vízben megmossuk, apróbbra tépjük, ugyanúgy a labodát is. Mielőtt a készülő levesbe tennénk, mindkét zöldséget leforrázzuk, leszűrjük. Ha egyet forrt a leves mehet bele a lisztes ereszték is. Tetszés szerint ízesítjük: só, ecet, pici cukor. A kész levest tojássárgás tejföllel behabarjuk.

Folytatás a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2013/05...

sponsored links

Keresés
Gasztroblogok