Két - tésztás szilvás lepény Gourmandulától

2010-08-31

sponsored links




Ilyen idõben ki ne vágyna valami finom süteményre olyanra ami mellé el lehet szürcsölgetni egy bögre jó forró teát na jó az én esetemben tejeskávét.
Ez az a süti amivel nagyon megkínlódtam , nem a tészták bonyolultak, szimplán én voltam nagyon nagyon amatõr, de nem adtam fel tudtam az a süti aminek ilyen illata van sülés közben és még félig nyersen is isteni az íze annak egyszer csak sikerülnie kell.
Gourmandulánál találtam ezt a receptet már két éve és minden szilva szezonban neki futok, többször is mert utánozhatatlanul otthon íze van . A hiba amit az elején elkövettem az az volt, hogy kisebb tepsit használtam hozzá, és e miatt az alsó tészta vastagabb lett, és nem sült át. Tehát a sütõhöz adott tepsit tessék használni .
Kicsit változtattam a recepten de csak éppen hogy .
Hozzávalók: Alsó tészta : 30 dkg liszt
20 dkg vaj
6 dkg cukor
0,5 dl teföl
2 db tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1/2 vanília kikapart belseje

A hozzávalókat beledobom a késes robotgépbe és amikor összeállt a tészta
fóliába csomagolom és megy a hûtõbe.
A míg a tészta a hûtõben csücsül addig kimagozom a szilvát kb 1 kg-ot , és elkészítem a süteményt beborító másik tésztát.
Takaró hozzávalói : 3 db tojássárgája
10 dkg cukor
1,5 dl tejföl
5 dkg rétesliszt
5 db tojásfehérje

A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverem, majd beleöntöm a tejfölt és utána a lisztet ezzel is keverem egy kicsit. Egy másik tálban a a tojásfehérjét kemény habbá verem és adok még hozzá 1-2 ek cukrot. A tojáshabba beleöntõm a tojássárgás keveréket, és óvatosan összekeverem.
Az alsó tésztát a tepsiméretére kinyújtom ,a tepsit sütõpapírral bélelem és a tésztát beleteszem. Villával megszurkálom. A tésztára rakosgatom a félbe vágott szilvákat héjával lefele. Megszóróm kb 10-dkg babapiskóta morzsával 10 dkg cukorral amit 2 ek mézeskalácsfûszer keverékkel össze kevertem , betakarom a másik tésztával, nem baj ha a szilvák itt ott kikandikálnak.
175 fokos sütõben a sütõ alsó sínén 30 percig sütõm.
Még melegen porcukorral megszórom .

Folytats a blogon ... krisztina-kerekerdkzepn.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s