Könnyû mimózasaláta

2017-04-23

sponsored links



Lassan újra dobozba kerülnek a húsvéti dekorációk, de még utoljára itt egy egyszerû fogás, ami egy könnyû saláta, mégpedig tojással, egy kevés almával megbolondítva. Tulajdonképpen nem csak ünnepre kiváló, de egy vasárnapi ebéd alkalmával is megállja a helyét. 
A recept megjelent a Kifõztük magazin áprilisi számában.

Hozzávalók 4 személyre:
*7 nagyobb tojás
*1 nagyobb savanykás alma
*1 kávéskanál citromlé
*3 dl natúr joghurt
*1 evõkanál mustár
*2 evõkanál majonéz
*1 csipet õrölt bors
*1 csapott kávéskanál só

A keményre fõtt tojásokat apróra vágjuk, két sárgáját egészben félre teszünk a díszítéshez. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcsöt kis darabokra kockázzuk, és azonnal meglocsoljuk egy kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg. A joghurtot simára keverjük a mustárral, majonézzel, sóval, borssal. Beleforgatjuk a tojásokat, és a citromos almát. Legalább egy órát a hûtõben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A félretett tojások sárgáját a tetejére reszeljük díszítésként. Sültek, bundás húsok mellé kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.
 


Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/04/konny...

sponsored links

Keres?s