Kínai jellegû csirke

2010-09-04

sponsored links


Magamtól egyszerûen csak kínai csirkének neveztem volna el, ha nem jön közbe egy vacsorameghívás. Egy kedves taiwani házaspár hívott meg minket Wang mester éttermébe, ahol már ismerõsként üdvözölték õket és minket is kivételes kiszolgálásban részesítettek. Ráhagyatkoztunk vendéglátóinkra, akik a kínai étlapról (ami sokban különbözött az angol/magyar étlaptól) rendeltek nekünk is. Ismerõseink világlátott emberek, akik szerint a világ legjobb kínai vendéglõi közé tartozik Wang mester konyhája. Nem akarok étteremkritikát írni és a fogásokat sem akarom leírni/elemezni, csak arra akarok kilyukadni, hogy az autentikus kínai fogások íze (itt éppen a szecsuáni konyhából) nagyon távol van attól, amit én eddig kínai megnevezéssel ettem.

De jöjjön az én kínai jellegû csirkém, amit egy remek angol csirkés szakácskönyvemben találtam. A szakácskönyvet több másikkal együtt nyáron kaptam ajándékba a Walesben élõ húgomtól (na jó, kértem is némelyiket :)). Pár régi szakácskönyvet számûztem a gardróbba és már találtam is helyet az újaknak.

A húst érdemes jó elõre bepácolni, akár le is lehet fagyasztani a páccal együtt és elõkapni, ha gyorsan akarunk valami finomat fõzni.

Hozzávalók (2 személyre)
1 közepes csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
2 evõkanál szójaszósz
2 evõkanál ketchup
2 evõkanál édes csiliszósz
kis darab hámozott gyömbér (kb. 2-3 cm hosszú)
1 evõkanál semleges ízû olaj

kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. A páchoz összekeverjük a szójaszószt, chiliszószt, ketchupot, áttört fokhagymát, finomra reszelt gyömbért és az olajat.
2. A csirkemellet kis kockákra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. Hagyjuk legalább 20-30 percig pácolódni, de minél tovább áll, annál jobb. Közben csinálhatunk bármit, amihez csak kedvünk van.
3. Ha úgy ítéltük meg, hogy eleget pácolódott, forrósítsunk meg egy nagy serpenyõt (wokot) és kevés olajban süssük meg gyorsan a húsdarabokat, közben kicsit sózzuk meg.

Mi most tojásos rizzsel és nyers uborka csíkokkal ettük (fõtt rizst összekevertem lágy tojásrántottával).



forrás: My Favourite Recipes: Delicious Chicken

Folytats a blogon ... ludanyo.blogspot.com/2010/09/kinai-je...

sponsored links

Keres?s