Kínai bundás csirkemell, tojásos-zöldbabos rizzsel

2018-03-12

sponsored links

Az utóbbi idõben nem sok kínai csirke készült nálunk és jelentem ez az utolsó tavalyi recept, amivel el vagyok maradva. Emmát még nem akarom kitenni hol mi szója szósznak vagy ketchupnak és mivel azt ebédel, amit mi, így többször átgondolom, hogy mit is fõzök. Bár nagyon nem kell gondolkodnom egy-két dolog van amit még kilövök, de azokat amúgy sem esszük mi sem sûrûn. Ilyen még az olívabogyó, a gomba vagy az olyan adalékanyagok, amik alapból tele vannak minden mással, ami nem bele való. Egyébként nagyon finom ez a ragacsos, édes mázas, bundás csirkemell, de eléggé laktató is.






Kínai bundás csirkemell, tojásos-zöldbabos rizzsel
Hozzávalók (4 személy részére):
3 dl kefir

bors
80 dkg csirkemellfilé

a bundázáshoz:
2 dl kefir
2 tojás
4 gerezd zúzott fokhagyma

bors
liszt (amennyit felvesz)

sütéshez:
olaj

a mázhoz:
3 evõkanál ketchup
2 evõkanál szójaszósz
1 evõkanál rizsecet
2 evõkanál cukor
2 dl víz
1 evõkanál keményítõ

bors

a tojásos-zöldbabos rizshez:
15 dkg hosszú szemû rizs
30 dkg párolt zöldbab
2 tojás
1 vöröshagyma
2 evõkanál olaj

bors

Elkészítés:
A csirkemellet nagyobb darabokra, csíkokra szeleteljük sózzuk és borsozzuk. Leöntjük 3 dl kefirrel, majd letakarjuk és egy-két órára hûtõbe helyezzük. A bundához a tojásokat kikeverjük a kefirrel, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és annyi lisztet, amennyivel sûrû palacsinta tésztát kapunk. A csirkemell darabokat kiemeljük a kefirbõl, belemártjuk a tésztába és forró olajban kisütjük. A máz alapanyagait kikeverjük egy lábasba, majd közepes sûrû mártást fõzünk belõle. A kisült bundázott csirkemellre öntjük és jól megforgatjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd olajon megdinszteljük. A rizst rátesszük, lepirítjuk, végül dupla mennyiségû vizet hozzáadva pergõsre fõzzük. Hozzáadjuk a párolt zöldbabot, majd a felvert tojásokat hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.



Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2018/03/kinai...

sponsored links

Keres?s