Kókuszos szelet

2017-02-19

sponsored links

Ez a sütemény egyik családi kedvencünk, már egyszer szerepelt a blogon régeen, de most új fotókat készítettem hozzá, így újra felteszem :) Isteni finom :)


Hozzávalók (34 * 23 cm -es tepsihez) 25 dkg liszt, 12 dkg zsír, 2 evõkanál cukor, 1 evõkanál kakaó, 6 evõkanál tej; a töltelékhez: 5 tojásfehérje, 5 evõkanál cukor, 15 dkg kókuszreszelék, késhegynyi só; a krémhez: 5 tojássárgája, 7 evõkanál cukor, 3 evõkanál liszt, 2 dl tej, 25 dkg margarin, 5 dkg csokoládé.
Elkészítése: A lisztbõl, a zsírból, a cukorból, a kakaóból a tej hozzáadásával tésztát gyúrunk. A tésztát kettõbe osztjuk, és két téglalap alakú lapot nyújtunk belõle.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük, óvatosan hozzákavarjuk a kókuszreszeléket.
Az egyik lapot a sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, rátöltjük a kókuszreszelékes masszát, és a második lappal lefedjük. Elõmelegített sütõben, közepes lángon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amíg a tészta sül elkészítjük a krémet: a tojássárgájából, a cukorból, a lisztbõl, és a tejbõl gõz fölött, folyamatosan kavargatva pépet fõzünk. A kihûlt péphez hozzákavarjuk a lágy margarint.
Amikor a tészta kihûlt rásimítjuk a krémet, a tetejére ráreszeljük a csokoládét.
Megjegyzés: Néhány órát pihentetjük, amíg a krém megpuhítja a lapokat.


Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2017/02...

sponsored links

Keres?s