Körte és zsálya avagy Csirke pasztellben

2018-07-04

sponsored links

Ezek azok a dolgok, amikrõl állandóan beszélek... az ezeket kell elhasználni?néha lehetnek meglepõek, illetve elsõ ránézésre (talán) nem összeillõek.
Pl. a mai étkem; mit étkem; mannám! is ilyesmi volt...
...és még rengeteget tudnék(nák) róla beszélni, de lényeg nem változna, ezeket kellett elhasználni, és pont.















KÖRTÉS-ZSÁLYÁS CSIRKEFALATOK,
  FEHÉRBOROS MASCARPONE MÁRTÁSBAN
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
3 db keményebb körte*
25 dkg mascarpone
1 dl fehérbor + kb. 1 dl víz
zsálya
Köretnek rizs vagy tészta (nálam most épp, basmati és vörös rizs keveréke, a BOLTBAN vettem, még akció idején, fõzéskor pedig 3 db szegfûszeggel ízesítettem.
A csirkemellet falatnyi darabokra szeleteljük, megsózzuk és egy serpenyõben szépen megsütjük, majd kiszedjük, félretesszük.
A körte megrészét eltávolítjuk (igényünk szerint meghámozhatjuk), aztán gerezdekre vágjuk, és a csirkefalatok sütésére használt serpenyõben, forró zsiradékon 1-2 percig pirítjuk.
Ezután felöntjük a borral és körülbelül ugyanannyi vízzel, belekeverjük a mascarponét visszarakjuk a csirkefalatokat, aprított zsályával ízesítjük, szükség szerint sózzuk, és gyorsan összeforraljuk.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
*Azért célszerû keményebb körtével készítenünk, mert a fõzés során ugyibár puhulni fog, és pont ezért ez egy gyorsan és frissen készülõ manna. Az esetleges melegítés szintén a körte puhulását eredményezheti ?







Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/07/...

sponsored links

Keres?s