Kucsmagombás vadzöldségleves, szinte csak vad alapanyagokból (tej és lisztmentes)

2017-03-27

sponsored links


A szenvedélyes gombászok alig várják az elsõ tavaszi gomba eljövetelét, ez nekem a cseh kucsmagomba. Néhány sikertelen  próbálkozás után, végre találtam, elõbújt. Az idei év talán nem a cseh kucsma évének nevezhetõ, nem sok volt, így leves lett belõle. A leveshez szinte csak abban a patakparti,  nyáras erdõben található vadzöldségeket használtam, amit a gombával együtt gyûjtöttem.   

Óvatosság: A cseh kucsmagomba 20 perces hõkezelést követõen ehetõ, én még elsõ fõzõlevét is leöntöm.

Hozzávalók:
- cseh kucsmagomba kb.15 db
- fél fej vöröshagyma (kockára vágva)
- 15-20 db komlóhajtás (kisebb darabokra vágva)
- egy kis csokor vadsnidling egészen apróra vágva, mert ...

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2017/03/kucs...

sponsored links

Keres?s