Kucsmagombás, vadzöldséges, sós pite

2017-03-27

sponsored links


A pitéket jól lehet díszíteni gombákkal, vadkomló hajtással és színes zöldségekkel. Nem égnek meg, persze a rövid sütési idõ elõny. Most sós pitével játszottam.

A sós pite hozzávalói és készítése:
- 1 hideg vaj, 
- 1 tojás sárgája (a fehérje a kenéshez kell, ami marad az pedig mehet a töltelékbe) 
 - annyi liszt, amivel nem ragacsos és nem morzsás, jól gyúrható tésztát kapunk. 
- só

A hozzávalókat összegyúrom, a lisztet fokozatosan adagalom. Gyorsan kell dolgozni vele, a vajat le szoktam reszelni, hogy minél kevésbé melegedjen fel, és ha összegyúrtam hûtõbe teszem. Amikor kész a töltelék, kb 3-4 mm vastagra nyújtva, a kis sütõtálkákba egyengettem a tészta korongokat. Elõsütöttem õket, illetve kicsit szárítottam, majd még ...

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2017/03/kucs...

sponsored links

Keres?s