Krumplispirál

2017-02-15

sponsored links



Ez egy nagyon egyszerû, de mégis kicsit különlegesebb étel, amit a gyerekek kedvéért készítettem. Ketchupos mártogatóssal, vagy egyszerû vegyes salátával is finom fogás. Arra érdemes figyelni, hogy az olaj jó forró legyen, mert különben könnyen megszívhatják magukat a spirálok sütés közben.
Hozzávalók 4 fõre:
*50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
*1 kk só
*1 csipet õrölt szerecsendió
*2 nagyobb tojás
*1 jó púpos ek liszt
*Kb. 0,5 dl tej
*olaj a sütéshez

A megtisztított, apróra vágott krumplit sós vízben puhára fõzzük, leszûrjük, és jól áttörjük.
Egy serpenyõben olajat forrósítunk.
A krumplit ízesítjük sóval, õrölt szerecsendióval, hozzáadunk egy evõkanál lisztet, a két nagy tojást és annyi tejet, hogy jó krémes legyen.
Egy zacskóba kanalazzuk a masszát, aminek a végét kivágjuk.
A jó forró olajba spirálszerûen nyomunk egy-egy adagot és szép pirosra sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörõn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/02/krump...

sponsored links

Keres?s