sponsored links

Krumplis pogácsa

2012-08-03

sponsored links


Nem kívánom az ételt. Valamit pedig kell enni, így gondoltam, hogy sütök egy kis pogácsát. Amikor nekikezdek, akkor általában teszek bele ezt-azt, így sosem sikerül kétszer ugyan úgy. Most viszont leírtam, hogy mi került bele a tésztába, így legközelebb jó lesz, ha másnak nem, hát kiindulási alapnak. Friss élesztőm nem volt, így szárított élesztővel készítettem. Mostanában sok recept szól úgy, hogy nem kell felfuttatni az élesztőt, hanem a tészta összeállítását követően később kell pihentetni, egyben keleszteni a tésztát. Ez a tészta is így készült, nem lett felfuttatva az élesztő, de ha friss élesztővel készült volna, akkor sem futtattam volna fel, csak belemorzsoltam volna. Egyszerű, gyors, frissen fogyasztandó pogácsa a végeredmény. Így született ez a krumplis pogácsa.

Hozzávalók:

1 nagyobb szem (20 dkg) krumpli
5 dkg zsír
1/2 evőkanál cukor
1 zacskó szárított élesztő
0,5 dl zsíros tej
10 dkg zsíros tejföl
1 tojás
25 dkg finomliszt ...

Folytatás a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok