Krumplis bundában sült sajtos-sonkás hústekercs

2018-05-14

sponsored links

Avagy az egyben sült fasírt másik élete. Családilag szeretjük a fasírtot. Egyben sütve vagy gombócként, teljesen mindegy. Egy idõ után mégis unalmassá kezd válni ez a két féle variáció - bár már jónéhány újítást kipróbáltunk - újabbak után néztünk anyuval.

Ezt az egyben sütött fasírt tekercset õ készítette el még márciusban, amikor megpillantotta a legújabb Vidék íze magazinban. Megtetszett mindannyiunknak, fõleg apukámnak, aki kifejezetten szereti a bundába bújtatott húsételeket.


Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg szeletelt gépsonka
- 15 dkg szeletelt gouda sajt
- 30 dkg burgonya
- 1 evõkanál liszt
- 1 fej hagyma
- 2 tojás
- 2 evõkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál szárított oregano
- olaj
- pirospaprika
- só
- õrölt feketebors

A darált húst összedolgozzuk a finomra vágott hagymával, 1 felvert tojással, zsemlemorzsával, oreganoval, mustárral. Ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával fûszerezzük.

Egy olajjal lekent alufóliára téglalap alakban rányomkodjuk a masszát. Befedjük a szeletelt sajttal, ezt pedig a sonkaszeletekkel. A fõlia segítségével ügyesen, szorosan feltekerjük. Átemeljük egy sütõpapírral bélelt kis tepsibe. A fóliát eltávolítjuk.


Megmossuk és meghámozzuk a burgonyát, majd lereszeljük. Összekeverjük fél kávéskanálnyi sóval és 10 percig állni hagyjuk. Ezután gyengéden kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a másik felvert tojást, evõkanálnyi lisztet és ízlés szerint sót. Jól összedolgozzuk. Rálapogatjuk a hústekercsre.

180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk és kb. 1 órán keresztül sütjük, amíg a krumplis bunda szépen megpirul.

Azonnal tálaljuk.


Nagyon  jó választás volt! A laktató, sajttal és sonkával töltött, bundázott tekercs mellé könnyû kevert salátát csinált anyu. Igazán finom párosítás. Ha még tovább szeretnénk fokozni az ízélményt, füstölt sajtot vagy füstölt sonkát rejthetünk a hústekercsbe.

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2018/05/krumpl...

sponsored links

Keres?s