Krumplileves sonkalével... és diétás, citromos-túrókrémes tortaszelet a cukiból

2017-04-21

sponsored links

Krumplileves sonkalével
Hozzávalók:
1,5-2 l sonkalé
6-8 db krumpli pucolva, kockázva
4 babérlevél
1 db kis zeller negyedelve
1 db vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
fél db hegyes erõs paprika
1 ek. paprikakrém
1 ek. darált petrezselyem
rántás: 1 ek. zsír+fokhagyma+1 ek. liszt+pirospaprika
õrölt bors
csipetkének: 1 tojás+teljes kiõrlésû liszt, amennyit felvesz
tejföl a tálaláshoz
Elõször elkészítettem a csipetkét, a lisztet a tojással és pici sóval összegyúrtam, jó keményre, majd lisztes kézzel csipkedtem kis darabokat egy lisztezett tálcára, jó sok lesz ebbõl a mennyiségbõl, de így szeretjük, hogy sok csipetke legyen a levesben.
Felforraltam a sonkalevet, majd beledobtam az egészben hagyott vöröshagymát, a zellert, 5 gerezd fokhagymát, babért, erõs paprikát, paprikakrémet és a petrezselymet, végül a felkockázott krumplit.
10 perc fõvés után berántottam vékonyan, azaz a zsiradékon megpirítottam a lisztet, majd meghintettem pirospaprikával és felöntöttem hideg vízzel, elkevertem és a forrásban lévõ levesbe öntöttem, elkevertem jól, amikor újra forrni kezdett a leves beleszórtam az összes csipetkét és ezzel is puhára fõztem. 1-2 kanál tejfölre tálaltam.
Olyan finom lett, és olyan ízes, hogy élvezet enni.



 Közben megjött a kicsi lányom és a környék legismertebb, legnevesebb cukrászdájából - ami nem mellesleg kb. 5 perces autóútra van tõlünk az edzõtábor szomszédságában, még szerencse, hogy nehezen tudok menni, különben minden nap ott ülnék és enném ezt a sütit a megunásig - és hozott diétás tortaszeleteket a leves utánra, jellemzõ, hogy a neves cukrászda ezt az egyetlen fajta diétás sütit készíti csak és kizárólag a cukorbetegeknek és a diétázóknak. Ezen azért meglepõdtem. nem hiszem, hogy többfélére ne lenne igény.
Ez a torta viszont nagyon finom, citromos-túrókrémes, habkönnyû és friss piskótalapon.
Vagy én voltam már nagyon kiéhezve egy ilyen habos-krémes-édes csodára, de annyira jólesett és olyan gyorsan tüntettem el, mintha nem is lett volna.


Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2017/04/krumpl...

sponsored links

Keres?s