Kreischberg ? Murau finomságok a hüttébõl

2017-03-13

sponsored links

Itt az ideje egy kis kitekintésnek, a megszokott budapesti burger helyett erre a hétfõre egy-két osztrák csemegével készültünk. A sí sport szerelmeseinek bizonyára nem lesz új az infó, de azért elmondom, Ausztriában egész hétvégén esett a hó, így aki a héten síelni indul, nem fog csalódni. Az elmúlt héten nekem is volt szerencsém, pár napon a Murau melletti Kreischbergi pályarendszer pályáin és persze hüttéiben tölteni. 

Mióta járok Ausztriába síelni, még rosszat nem sikerült hüttében ennem. Lehet, hogy csak a hegyi levegõ, vagy a gyönyörû környezet miatt van, de még a baconbe göngyölt sült virsli is jobban ízlik ha hüttében ülök. A Kreischbergi pálya nagy liftjének a felsõ állomásán van egy óriási hütte, ahol önkiszolgáló módon szerezhetjük be a finomságokat. A választékban minden megtalálható, ami a hegyekben az étlapra szokott kerülni, így jöjjön pár fogás egy két sor kommentel.

germknödel avagy gõzgombóc

Az elsõ versenyzõnk a hütte kaják koronázatlan királynõje a gõzgombóc. A nagy hüttében  kicsit kevesebb, mint 6 Euroért juthatunk hozzá. A gombóc hibátlan, a bele rejtette szilva lekvár sûrû  és erõs ízû. A vanília öntet kicsit kevés, csakúgy mint a mák, de azoknak akik jó szószosan szeretik, elárulom a közép állomásnál több szósz és mák kerül a gombócra, ugyanazért az árért.

itt a király is, wiener schnitzel avagy bécsi szelet

Az elmaradhatatlan gigantikus méretû rántott hús. A hús szinte papír vékony, mégis szaftos, és a köretként mellé dobott hasábburgonyával bõven elegendõ egy étkezésre. Az ár ebben az esetben már inkább 11-12 Euro, ami azért borsos, de ha tehetitek, akkor ne maradjon ki ez sem.

pedig elõhûtött, mégis milyen jól néz ki

A hüttében is találunk pizzát, amire a rendeléstõl számított 7 percet kell várnunk. Bár a pizzát csomagolásból hámozzák ki, valahogy a sütés után, nem a fagyasztott pizzák jellegzetes egyen ízével találkozunk. Az amúgy csípõsnek ígért szalámis pizza, azért nem tépte le az arcom, de 7-8 Euroért az ebéd szerepét hibátlanul betöltötte.

és van burger is

Hétfõn természetesen nem maradhat ki a burger sem. A nagyon magos és nagyon puha buciban egy ízletes hússzelet és rengeteg zöldség kapott helyet. A zöldségek egyvelege a szósszal, olyan, mintha kicsit csalamádés vonalat célozták volna meg. A hazai kézmûves burgerekhez viszonyítva, azért lenne hova fejlõdni, de a gyorséttermek szendvicseinél lényegesen jobb. Kb. 10 Euroért mién is a menü, ami kb. olyan kiadós, mintha bécsi szeletet ettünk volna.

A hütte kaják bár nem olcsók, de azt gondolom, ha belefér, nem szabad kihagyni az ebédet, majd az utolsó liftig kihasználni a pályákat. Mi mindig két fõre válogattunk, egy édes, egy sós kajával és két fél literes skiwasserel (gyakorlatilag málnaszörp) ki is jöttünk 20 Euroból. Átszámolva ez nem kevés, de egy nyaralás alatt is könnyedén elkölt az ember ennyit és az ételek tényleg kifogástalanok.


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/kreischberg-murau-finom...

sponsored links

Keres?s