Kongó torta gyümölccsel és élõ virággal

2018-03-16

sponsored links


Annyira bánt, hogy nincs több idõm mostanában a blogomra, de igyekszem ezen változtatni.
Persze ezzel párhuzamosan a sütésre sincs idõm, hiszen a kettõ hatással van egymásra. :-) Mostanában inkább ismétlések történtek a konyhámban, régi receptek újra és újra. Ezt a jelen idõ is bizonyítja, éppen bedobálós túrós süti sül a sütõben - ez idõben körtebefõttel.
 
A múlt héten viszont készült egy csodás torta kozmetikusom 60. születésnapjára. A kongó torta a kedvence, így az készítettem el hagyományos módon: dobos lapok hézagosan megkenve doboscukorral majd mogyorókrémmel megtöltve.
 
A díszítés azonban modernebb lett: egy könnyû, tejszínes mogyorókrémmel bevontam a tortát és eperrel, áfonyával és apró, élõ virágokkal (rózsa, korallvilág) díszítettem. Liofilizált eperdarabkákat hintettem a közepére.
 
A virágok rövidre vágott szárát szorosan alufóliába tekertem, úgy szúrtam a tortába.
 
Végül az egész díszítést lefújtam ehetõ, csillogó, bordó sprayvel. Szerintem gyönyörû lett...
 
Isten éltessen Kati sokáig még egyszer!
 
 
 
 

Folytats a blogon ... https://teller-cake.blogspot.com/2018...

sponsored links

Keres?s