Kolbászkrém házilag

2017-06-21

sponsored links


















A szendvicskrémek szerintem sokunk kedvencei, de az enyémek biztosan. Pár perc alatt elkészíthetõk, amikor már unalmasak a felvágottak, vajkrémek, tojásrántották és persze finomabbak is a boltinál. Egy darabka kolbász már sehogy nem akart elfogyni, gondoltam kence formájában kapósabb lesz majd. A finomra darált kolbászhús mellé még puha házi vaj, fõtt tojás, újhagyma is került, plusz ízekkel gazdagítva a jó habosra kikevert krémet. Nyáresti borozgatáshoz vagy hideg téli estéken egy csésze citromos tea mellé kitûnõ választás. Én melegszendvicsként, sok reszelt sajttal megszórva is kipróbáltam, úgy is finom volt.


Kolbászkrém házilag

Hozzávalók:

  • 25 dkg puha füstölt kolbász
  • 10 dkg puha vaj 
  • 2 fõtt tojás
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 tk mustár
  • 2-3 szál újhagyma  
  • bors

Elkészítése:

  1. A tojásokat feltesszük fõni, forrástól számítva 10 perc alatt keményre fõzzük, meghámozzuk.
  2. A kolbász héját lehúzzuk, - kis ideig hideg víz alá tartva könnyen lejön - kisebb darabokra vágjuk, késes aprítóban - ennek hiányában húsdarálón - finomra ledaráljuk.
  3. Hozzáadjuk a puha vajat, tejfölt, mustárt, újhagyma fehér részét, fõtt tojást, fûszereket, a robotgéppel krémes állagúra kevertetjük.
  4. Néhány órára hûtõbe tesszük, hogy összeérjenek az ízei.
  5. Fogyasztás elõtt 1/4-1/2 órával elõbb vegyük ki a hûtõbõl, hogy kicsit felengedjen.
  6. A kolbászkrémet kenyérre, pirítósra, kiflikarikákra kenve kínáljuk, friss paradicsomot, paprikát, lila,- vagy újhagymát, retket adhatunk mellé.



A kerámia edénykét a SütniFõzni webáruház biztosította.








Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/06/kol...

sponsored links

Keres?s