Kolbászhúsos, ropogós pizza (élesztõmentes)

2017-02-14

sponsored links



Nagyon régen sütöttem ezt a fajta tésztát, hajszálvékony, elképesztõen ropogós alap, feltétként gyakorlatilag bármi rápakolható, amit egy pizzára is tennénk - anno töki pomposként is remekül helytállt!

Ez most egy villámgyors minimál verzió: sütnivaló kolbászhús terül el a tésztán, rajta sajt, alatta kevés ketchup - õrületesen finom volt!



Kolbászhúsos, ropogós pizza (élesztõmentes)

Elkészítési idõ: 75 perc

Hozzávalók két kb. 28-30 cm átmérõjû koronghoz:

  • 25 dkg liszt
  • 1,2 dl víz
  • 1 púpos tk. natúr joghurt/kefír/tejföl
  • nagy csipet só
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 2 dl ketchup
  • 40 dkg sütnivaló kolbász
  • 15-20 dkg sajt


A liszt felét (12,5 dkg) elkeverjük a vízzel, a joghurttal/kefírrel/tejföllel, a sóval és az olajjal. Nagyon lágy, galuskaszerû tésztát kapunk! Takarjuk le a tálat egy folpack-kal, és hagyjuk pihenni 30 percet.

A 30 perc letelte után adagoljuk hozzá apránként a maradék 12,5 dkg lisztet, s gyúrjunk belõle rugalmas tésztát.

Osszuk kétfelé, formáljunk belõle két kis labdát, és letakarva újra hagyjuk pihenni 30 percet.

A kolbászt nyomkodjuk ki a bélbõl.

Az újabb 30 perc letelte után kézzel húzzuk-nyújtsuk ki a tésztát egészen vékony korongra, nagyon rugalmas, jól formázható, nem fog elszakadni - ha mégis, akkor a tepsiben tudunk rajta korrigálni.

Melegítsük elõ a sütõt 250 fokra.

Tegyük a vékony tésztát sütõpapírral borított tepsire, kenjük meg ketchup-pal, majd egyenletesen terítsük el rajta a kolbászhúst, végül szórjuk meg reszelt sajttal.

Süssük kb. 20 percig, míg a sajt a tetején megolvad és picit meg is pirul, illetve a tészta széle halvány aranybarna nem lesz.





Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2017/02/kolbaszhusos-...

sponsored links

Keres?s