Kolbászos krumplileves

2018-07-18

sponsored links


Teljesen a véletlen mûve, hogy ez a recept is kolbászos. :) De ha gyors, laktató, amolyan "húsízû" levesre vágyunk, akkor ez egy nagyon jó választás. 


Kolbászos krumplileves

Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg házi füstölt kolbász, 2 sárgarépa, 60 dkg krumpli, 1 hagyma, 1 tojássárgája, 2 dl tejföl, friss bazsalikom vagy ecetes tárkony, só, borecet, olaj.

Elkészítése: A leveshez kevés olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát, majd megfuttatjuk rajta a kolbászkarikákat. A kolbászt ezután kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékra dobjuk a sárgarépát, 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük lobogó vízzel (pl. vízforralóban 1-2 perc alatt fölforraljuk), és kb. 5 percig fõzzük. Ekkor beletesszük a krumplikockákat, ízlés szerint megsózzuk, és készre fõzzük. Amikor a krumpli félpuha, beletesszük a kiszedett kolbászt is, és azzal együtt fõzzük készre. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel meg kevés forró lével, majd a leveshez öntjük, de már nem forraljuk. Aprított bazsalikomlevéllel vagy ecetes tárkonnyal ízesítjük. Ha nem elég savanyú, kevés ecettel savanyíthatjuk még.


EK - 2018/8



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2018/07/k...

sponsored links

Keres?s