Kocsonya

2014-02-18

sponsored links

kocsonya

Ezt sem kapkodtam el, 20 évnyi sütés-fûzés után vettem a bátorságot. Az igazsághoz persze hozzátartozik az is, hogy apósom szokta fõzni és igen jól, szóval kényszerítõ erõk nem álltak fenn. Most egyszerûen kijött rá a lépés, ha már egyszer amúgy is körmöt vettem a férjem pörköltjéhez. Szóval, szokás szerint alapos elõtanulmányokat végeztem életem elsõ kocsonya fõzése elõtt és szokás szerint rájöttem, hogy nem létezik az egyetlen és igazi... 

Régen a kocsonyafõzésnek karácsonytól februárig volt szezonja (eredetileg az enyém is január közepén készül) tekintettel a disznóvágásokra és a hûtõszekrények hiányára. Manapság lehetne már akármikor is, de ugyan kinek van kedve májusban kocsonyát enni...

A kocsonyafõzésnek sincsenek nagy titkai, néhány fontos dologra azonban figyelni kell.

Kocsonyát csak csontos, porcos, cupákos részekbõl lehet fõzni. Ez van. Aki ezeket nem szereti, fõzzön bele egy ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2014/02/18/kocs...

sponsored links

Keres?s