Knédli

2017-02-14

sponsored links

IMG 2936

Hozzávalók:

  • 200 g búza-rétesliszt ( BFF 55 )
  • 400 g búzalszt ( BL 55 )
  • 1 tojás sárgája
  • 20 g só
  • 20 g cukor
  • 20 g élesztõ
  • 300 ml víz
Az összes alapanyagot a dagasztógép üstjébe dobjuk, majd a géppel alaposan összedolgoztatjuk. Ha már homogén a tészta, akkor letakarjuk egy konyharuhával, majd 30-40 fokos légkeveréses sütõbe tesszük kb 60 percre a tálat. A knédli tésztája szépen megkel, megdagad.

IMG 2895

IMG 2896

IMG 2897

A tésztát egy belisztezett deszkára tesszük - és 14 egyenlõ darabra vágjuk. A kis formátlan darabokból szép és formás mini bucikat formázunk, majd egy pár percig még pihentetjük õket.

IMG 2900

IMG 2909

IMG 2911

IMG 2914

Készítünk egy pároló szerkezetet, mi egy lábassal dolgoztunk. Beletettünk egy háromlábú, rácsos szerkenytût - amirõl fogalmam sincs, hogy egyébként mire lehetne használni - majd sütõpapírt helyeztünk a rácsra, és ezeken pároltuk a knédli tésztákat. Nálunk egyszerre 3 db knédli készült, szigorúan fedõ alatt, 15 perc gõzöléssel.

IMG 2918

IMG 2920

IMG 2932

Amint elkészültek, rögtön olivával lekentük õket, majd konyharuha alatt várták a terítést, a felvágást.

IMG 2923

IMG 2935

És a fõétel, amihez nagyon-nagyon illett a knédli:

Vörösboros marharagu knédlivel

IMG 2942

 

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:
facebook_1.jpg
insatgram.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husimado-eger.blog.hu/2017/02/14/kned...

sponsored links

Keres?s