Kelbimbó főzelék

2015-01-18

sponsored links

kelbimbofozelek.jpg

A kelbimbó előnye, hogy leginkább ősz végi, téli zöldség, amikor a friss zöld növények nehezebben beszerezhetők. A kelbimbót Belgiumban nemesítették ki a 19. században, ennek köszönhetően nevezték angol nyelven brüsszeli káposztának. Fogyókúrázók alapzöldsége kellene, hogy legyen, hiszen magas kálium tartalma miatt vízhajtó hatása van. Továbbá élelmi rostban gazdag, így nem csupán az emésztést serkenti, hanem rostjai segítenek a bélrendszer falára tapadt salakanyagokat eltávolítani.

A recept

Hozzávalók:

  • 1 kg kelbimbó
  • 4-5 krumpli
  • 1-2 dl kókusztej (dobozos)
  • víz
  • 3-4 gerezd fokhagyma ...

Folytatás a blogon ... vegalife.blog.hu/2015/01/18/kelbimbo_...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok