Karácsonyi menü 2010

2010-12-26

sponsored links

Idén is én fõztem a nagy karácsonyi vacsorát (az elõzetesen összeállított menüt már ismerhetik azok, akik a Facebook-on követik a Húsosfazék oldalát), és most igyekeztem olyan ételsort összeállítani, amelyen mindenki megtalálja majd a maga kedvencét. Tavaly azért erõs túlsúlyban voltak a húsételek, és hal nem is került a menüre, úgyhogy idén már erre is figyeltem. A leves elé beiktattam kisebb üdvözlõfalatokat is, de a december 24-i túlzott kapkodást elkerülendõ már egy nappal korábban elkészíthetõ desszertet választottam. A vacsora fõfogása szintén nagyon gyorsan elkészíthetõ volt: a szarvasbélszín megsütésével és az aszalt vörösáfonyás, diós, fahéjas ribizlimártás összeütésével alig tíz perc alatt kész lettem.

A menüsor

Üdvözlõfalatok - mini lazackorongok és brie sajtos, lilahagymás tésztakosarak

Fehérbab-krémleves kolbászchipsszel

Lazac zöldfûszerkéregben csõben sült brokkolival

Szarvasbélszín aszalt vörösáfonyás, diós, fahéjas ribizlimártással, burgonyafánkkal

Kávés csokoládémousse

Elõször a leves alapjául szolgáló marhahúslevest fõztem meg még elõzõ hétvégén, majd a leszûrt levet a fagyasztóba tettem. 23-án este kevertem be a csokimousse-t, ezek egy napot a hûtõben töltöttek. A díszítésül szolgáló tejszínhabot persze csak tálalás elõtt kevertem be. Reggel készítettem elõ az üdvözlõfalatokat, délelõtt a levest, koradélután a halhoz a fûszerkérget (ehhez házilag gyártottam le aznap a zsemlemorzsát), és ekkor kevertem be a burgonyafánk tésztáját is, majd nem sokkal a vendégek érkezése elõtt álltam neki a brokkolinak, és sütöttem ki a fánkokat. A lazac és a brokkoli addig sült, amíg a levest ettük, szóval nem nagyon kellett várni semmire, és én sem éreztem úgy, hogy alig tudok leülni az asztalhoz, kifejezetten nyugodtan telt az este. És persze mindenkinek ízlett minden:) Hamarosan egyenként közzéteszem a fenti menüsorhoz tartozó recepteket.

Ti mit vacsoráztatok karácsony este?

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husosfazek.blog.hu/2010/12/26/karacso...

sponsored links

Keres?s