Karácsonyi készülõdés, ételek és jókívánságok

2010-12-24

sponsored links

Néhány gondolat a karácsonyi menürõl:

Chili és Vanília megszavaztatta ki mit fõz karácsonykor. Megdöbbentõ volt számomra, hogy milyen sokan eltérnek a megszokott, hagyományos menüktõl. A szívem legmélyén örülök is ennek, hiszen ez a kulináris élvezetek és a gasztro szokásaink magasabb szintre emelkedését jelzi. Az is jó jel, hogy egyre többen részesítik elõnyben a szárnyasokat. 

Érdekes, hogy elég kevesen esznek hagyományos angol szász országokból származó gesztenyével töltött pulykát. Mondjuk ezen nem is csodálkozom nagyon, mert én még nem ettem olyat, ami ne lett volna száraz.

Vajon a liba miért mostoha állat ilyenkor? Nincs zamatosabb hús, a világon! Na jó, egy kicsit elfogult vagyok. :-) Ráadásul, még egyszerûen -akár hetekkel elõbb is- elkészíthetõ. Egy konfitált liba akár egészben, akár csak a combjai, igazi ünnepi fõ fogás lehet.

Az viszont szomorú, hogy sokan, csak ilyenkor esznek halat Hiszen a hal egyrészt nagyon egészséges, másrészt tipikusan az az étel, amit (ha konyhakészen veszünk/tárolunk) alig 5 perc alatt el lehet készíteni. Nekem szívem csücske minden ami úszik a vízben, így mi biztosan eszünk majd halat. Már bent is csücsülnek az "áldozatok" a mélyhûtõben. Majd beszámolok a sorsukról.

Én nem írok menü tervet.
Egyáltalán nem tervezek.
Izgatott sem vagyok.
Fogalmam sincs mi lesz a menü karácsonykor.
És egyáltalán nem bánom. :-)

Mert a karácsony legyen nyugodt, igazából békés, áldott és csodaszép. Nektek is ezt kívánom, kedves olvasóim!

UI: ha érdekel, hogy nálunk milyen a karácsony, itt leírtam.
Kép innen.

Folytats a blogon ... mackokonyha.blogspot.com/2010/12/kara...

sponsored links

Keres?s