Karácsonyi keksz tekercs

2010-12-30

sponsored links


  • 100 gr apróra vágott dió
  • 100 gr összetört keksz
  • 100 gr mazsola
  • 100 gr aszalt füge
  • 100 gr porcukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 0,5 kk mézeskalács fûszerkeverék
  • apróra vágott zselés cukor (opcionális, el is hagyható)
  • narancslé
  • 2 kisebb ostyalap

Az ostyalapokat tedd két benedvesített konyharuha közé, hogy puhuljon. A fügét és a mazsolát aprítsd össze késes aprítógépben (ha ilyened nincs, húsdarálón is ledarálhatod). Add hozzá a kekszet, porcukrot, vaníliás cukrot, a diót és a mézeskalács fûszerkeveréket, majd adj hozzá annyi narancslevet, hogy jól formázható legyen a massza. Kend a cuccot az ostyalapokra úgy, hogy az egyik szélén hagyj üresen kb. 2 cm-nyi helyet, hogy ne follyon ki a töltelék, majd szórd meg apróra vágott zselé cukorral. Tekerd fel, és hagyd száradni. Vágd falatnyi daraboka, és tedd mindegyiket apró papírkosárba.

Folytats a blogon ... eveandapple.blogspot.com/2010/12/kara...

sponsored links

Keres?s