Karácsonyi ajándékok a konyhából 3. rész

2010-12-21

sponsored links

A cikk a HVG Gasztro rovatában jelent meg.

Szerzõ: Lukács Enikõ

Aranyvasárnap, utolsó roham a plázákban, last minute jeligére megveszünk mindent, ami elénk kerül. Pedig nagy örömet szerezhetünk magunk készítette, apró ajándékokkal is ? a konyhából.

Csokoládés fahéjpálcák forró csokihoz vagy kávéhoz

Ezek a kis csokoládéba mártott fahéjrudak pillanatok alatt elkészülnek. A forró kakaó vagy kávé velük megkeverve igazán finom lesz! Elkészítési idõ: kb. 30 perc

Hozzávalók:

Fahéjrudak jó minõségû ét-tej-és fehércsokoládé (1/3 tábla csokoládé kb. 4-5 fahéjrúdhoz elegendõ)
Kristálycukor
Sötét nádcukor

A csokoládékat külön-külön vízgõz fölött olvasszuk meg közepesen folyósra. (A fehér csokoládé nehezen olvad, óvatosan bánjunk vele, ne nagyon keverjük, és gyorsan dolgozzunk vele). A fahéjrúd egyharmadát mártsuk az étcsokoládéba, forgassuk az ujjunkkal, hogy ne csöpögjön le, és minél több csokoládé dermedjen a rúdra. Sütõpapírral bélelt lapra helyezzük. A tejcsokoládét is olvasszuk meg. A kristálycukorból 4 evõkanállal tegyünk egy kis tányérra és a csokoládéba mártott fahéjrudat azonnal hempergessük meg benne. (Ha a csokoládét nem olvasztottuk nagyon folyékonyra, ez a mûvelet könnyen megy, mert a csokoládé nem folyik le a fahéjról, és a cukor jól rátapad.) Sütõpapírral bélelt lapra helyezzük. A fehércsokoládéval is így járjunk el, de itt a nádcukorba mártsuk a fehércsokis fahéjrudat. Sütõpapírral bélelt lapra helyezzük. Hagyjuk õket hûlni, majd csomagoljuk celofán papírba, úgy mintha egy üveget csomagolnánk. Mind a három féle fahéjrúdból négyet kössünk át egy zsineggel (például raffia), majd így csavarjuk be  celofánpapírba. A nem mártott végénél ragasszuk le a papírt, míg a mártott résznél kössük át egy masnival.

(Folytatás holnap)

www.gastronomica.hu

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... gastronomica.blog.hu/2010/12/21/karac...

sponsored links

Keres?s