Karácsony után

2010-12-28

sponsored links

A kép innen származik.

Ez a karácsony nem teljesen a klasszikus angyalszárnyrezgetõs, hóbantapicskolós, éjfélimiséreballagós ünnep lett mifelénk. Errõl már rögtön az idõjárás is gondoskodott, mégpedig két körben: Míg Budapesten a szürke, ködös, esõs idõ miatt azt sem tudtam, hogy a karácsony elõtti napokban hol ejtsük meg a Kisasszonnyal a szokásos délelõtti tátát (=séta), addig a Németországban leesett óriási hó maga alá temette a nõvéremék utazási terveit, így a nagy családi kavalkádos karácsonyból (õk négyen + nagyszülõk + mi hárman, ebbõl három kiskorú, egy-, kettõ- és hétéves) sajnos nem lett semmi. Így mi pedig a hármasban töltött Szenteste helyett elutaztunk anyukámékhoz, hogyha a már a nõvéremék nem lesznek ott, legalább egy unokát prezentáljunk a fa alatt. Ennek eredményeként viszont ide a blogra nem kerül semmilyen karácsonyi témájú poszt, mert a mi 24-i lazacunk azóta is a fagyasztóban didereg.

Viszont a Kisasszonynak sikerült nagyon jó karácsonyt csinálni, áhítattal nézte a karácsonyfát mindenütt, sõt, egy idõ után, ha meglátta, elkezdett dudorászni és billegetni magát. Hiszen a többfordulós karácsonyban (otthon 24-én délelõtt, aztán mindkétoldali nagyszülõkkel, a keresztszüleivel, a dédnagymamával és más rokonokkal) összesen hatszor zendült fel a Mennybõl az angyal különbözõ fák alatt. Ráadásul még Kisded is került, ha nem is a jászolba, de a bölcsõbe, mert a Kisasszony másik oldali unokatestvére is megszületett. Korábban érkezett, mint vártuk, de szerencsére karácsonyra már bõven hazakerült a kórházból, szépen kikerekedett, mint a kölyökgólya, és helyre kis tokát is eresztett.

Utolsó csavarként engem viszont elkapott valami remek fertõzés, torokfájással, rengeteg köhögéssel, sõt még az ünnepi ebédek/vacsorák is csak részben tartották megfelelõ tartózkodási helynek a gyomromat. Úgyhogy most ezt a posztot is az ágyból írom a második kör antibiotikum társaságában. Szerencsére a pici Kisasszonyt szórakoztatja a rajongók hada. Csak azt nem tudom, ebbõl milyen Szilveszter lesz...

Mindenesetre minden kedves erretévedõ olvasónak boldog karácsonyt kívánok, 2011-re pedig jó egészséget, sok örömöt és finom ételeket!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pommepomme.blog.hu/2010/12/28/karacso...

sponsored links

Keres?s