Karácsony 2010.

2010-12-25

sponsored links


Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!! :)

Remélem, finomra sikerültek a tegnapra tervezett menük, szépen csillogtak a megajándékozottak szemei és úgy általában, mindenki nagyon jól érezte magát!

Sajnos, hiába igyekeztem, nem tudtam elõre feltenni ide a blogra a szentestére tervezett menüsort, idõhiányból kifolyólag, meg kicsit azért is, mert én ugye még az utolsó pillanatban is variálok :P Nálam csak az biztos, ami már elmúlt, s így már el is mesélhetem Nektek, mi mit ettünk idén:

Leves:
Lebbencsleves ( semmiféle ünnepi csavar nem volt a dologban, a gyerekek jelenlegi kedvenc levese és bevallom õszintén, tutira akartam menni )

Fõétel ( ek ):
Töltött tofusült
Zöldségkrémes rántott palacsinta ( itt visszalinkelem a saját receptem, mely az Ezo Tér magazin 2009. decemberi számában jelent meg és Siccike volt olyan kedves tavaly begépelni a Vegán Karácsony blogra)

Krumplipürével ( mezei rizstejes krumplipüré )
Karácsonyi párolt lilakáposztával

Desszert:
Zserbó - a Napfényes Süteményes könyv receptje alapján

A tofusült feltétlenül megér egy misét, kb. 2 éve szemezek az ötlettel és a különbözõ recepetekkel a neten és nagyon örülök, hogy idén vettem a bátorságot és elkészítettem, abszolút nyerõ fogás! Ezt feltétlen felteszem majd ide is.

A palacsintát a gyerekek kedvéért készítettem, nem kis többlet munkával és mi volt a jutalmam érte? Fintorgó kölyökfejek, akik meg sem kóstolták az ételüket :(( Pedig ennél tutibbat nem tudtam Nekik kitalálni, a palacsintát imádják, a rántott cuccokért odáig vannak, akkor?!?!?!? Áááá, azt hiszem igaza van a férjemnek, jövõre zöldborsófõzeléket rakok eléjük szenteste, azt legalább biztosan megeszik ( vagy addigra pont azt nem fogják szeretni?! :P ).

A lilakáposzta szenzációs, Gordon Ramsay receptje alapján dolgoztam, mely Sajtkukac Niki ill. Gabojsza konyháján keresztül jutott el hozzám. Évek óta tartom magam ahhoz, hogy gyümölcsöt nem keverünk mással, de ezúttal kivételt tettem és nem haltunk bele ebbe az egyszem almába:P

A zserbó a Napfényes Süteményes könyv leírása szerint készült, nagyon jó recept, finom a végeredmény, bár nekem ez is túlságosan édes lett, de sebaj :)

Szóval, a hiányzó receptekre számíthattok hamarosan, s csodák csodája pár fotó is készült, azok is jönnek majd :)

További szép napokat kívánok minden kedves olvasómnak :)

Kata

Folytats a blogon ... hobbifozocske.blogspot.com/2010/12/ka...

sponsored links

Keres?s