Karamellás alma, meg úgy még 1 év végi bejegyzés...

2010-12-27

sponsored links

1 csésze (jó két decis) margarin
450 gr (barnával igazi) cukor, 1 csomag vanilia cukor, 
1 csipet só
1 csésze kukoricaszirup 
kb. 30 ml sûrített tej
(házilag is készítettem már sûrített tejet a twix szelethez, a kukoricaszirupot meg így- de lehet kapni mindkettõt Magyarországon is már)
A margarint felolvasztom a cukorral, majd hozzáadom a kukoricaszörpöt s a többit. Legvégén a sûrített tejet belecsorgatom és kb 12-15 perces állandó kevergetés mellett besûrítem. Leveszem a tûzrõl és a pálcikás almákat beleforgatom, olajozott tálcára helyezem míg megdermed. Beleforgatható kókuszreszelékbe, csokireszelékbe stb.

Így készül az igazi karamelles alma, de szoktam kis klementint is beleforgatni. Kerestem a receptjeim között, mert már készítettem ilyen almát csak akkor kicsit hígra sikerült éppen s nem a legjobb fotó lett. DE nem találom. Ennyit az én gasztro-képeimrõl...:) De majd egyszer idõm lesz, és mindent szépen rendbe hozok, ennek a blognak is kicserélem a nagyon régi háttérképét stb.:)

AJÁNLOM A KARAMELLÁS ALMÁT MINDENKINEK, NEKTEK TUTTI JOBBAN, SZEBBEN SIKERÜL! És ne felejtsétek, én ennek örülnék igazán, ha valakinél a bejegyzésem után találnék egy profi karamellás almát:) Ez a képen csak sima olvasztott cukros. De az én gyerekeim így is nagyon szeretik, meg úgyis mikor karamellást készítettem , de kicsit ragacsosra sikerült:)- akkor beleforgattam kókuszreszelékbe, cukordrazséba, így nem vette észre senki:P

Köszönöm mindenkinek, aki kifejezte, hogy jól jön neki ez a blog, minden egyszerûsége és tökéletlensége mellett:P. Mondta valaki, hogy azért bátorító, mert ha én meg tudom csinálni, akinek kevés  ideje van, meg nem is egy nagy gasztrotündér, hát akkor neki muszáj sikerüljön. Na, ez jól esett! Komolyan!:)

Folytats a blogon ... mutterkonyhaja.blogspot.com/2010/12/k...

sponsored links

Keres?s