KANDÍROZOTT ORGONA KÉSZÍTÉSE

2017-04-27

sponsored links

kandírozott orgona

Semmi extra, csak egy kis ehetõ virág. Nem kell hozzá sok dolog, csak türelem és türelem.
Ugyanúgy készül, mint a kandírozott ibolya, egy kis tojásfehérjével lekeni az ember, majd cukorba hempergeti és szellõs helyen hagyja kiszáradni, ennyi az egész ?
Némelyik virágot porcukorba forgattam, de nem tetszett a végeredmény, ezért a kristálycukor lett a befutó.


Hozzávalók

friss orgona
1 tojásfehérje
kristálycukor

Elkészítés

Törekedj arra, hogy a leszedett orgona azonnal feldolgozásra kerüljön és lehetõleg ne az út szélén gyûjtsd be.
Lehet úgy is készíteni, hogy kis fürtöket lecsípsz a szárról. lekened, majd cukorba forgatod. Nekem ez a technika nem igazán jött be, mert a végeredmény nem olyan szép, mint amikor virágonként kenegetek, így minden virágot egyenként kenegettem le a tojásfehérjével, mind a két oldalán- egy ecset segítségével, majd beleforgattam a kristálycukorba. Zsírpapírra rakosgattam, de
elõtte a felesleget leszórtam róluk, majd szellõs helyen hagytam fél napot kiszáradni.
Édes ropogtatni való, szépen lehet díszíteni vele süteményeket, vagy szépséges üvegcsékbe téve remek gasztroajándék válhat belõlük.
Kellem idõtöltést ?



Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog

Folytats a blogon ... csaak.blogspot.com/2017/04/kandirozot...

sponsored links

Keres?s