Kókuszos-kesus csirkecurry
sponsored links
Aki rendszeres olvasója a blognak és benéz a facebook-oldalra is, az tudja, hogy nálunk az olasz vonal mellett nagyon mennek a fűszeres, indiai kaják, és top 5-ben van a csirke tikka masala ( fűszeres-csípős-paradicsomos szósszal) és a mughlai csirke (fűszeres-mandulás szósszal). Mindkettőt gyakrabban csinálom, mint bármilyen pörköltet, talán még a csilis bab, ami a fűszeres-csípős egytálétel vonalon labdába rúghat.
Nademost.
Hát ez a curry - Sri Lanka-i eredetű - az eddigiek legeslegjobbja. Lehet hogy kicsit rémisztő a sokféle fűszer, de semennyire se bonyolult az elkészítése, csak szépen sorba kell menni: fűszerzés, kesu-kókusz, átsütés, majd még minden hozzávalót zutty elkeverni és készre főzni.
Annyira elcsépelt azt mondani hogy ízorgia, pedig az.
Én pedig most csinálok a hétvégén 4 adag fűszerkeveréket, meg 4 adag kesu-kókusz pasztát, lefagyasztom, és akkor ...