Körtés, füstölt fetás, fűszeres vargánya kakukkfüves hajdinalepénykén

2017-10-20

sponsored links


Az ősz összehozta az édes, lédús körtét és az erdők fűszeres ízű finomságát a vargányát. Füstölt feta sajt pedig gyakran van a hűtőben nálunk, mert intenzív ízéből kicsi is nagyon jót tud tenni egy-egy ételnek szerintem. Gondoltam mindezek együtt is jól hatnának, és így is lett.    

Hozzávalók elkészítés:

- Vargánya, megtisztítva, darabolva, vajon (plusz pici olíva olajon), apróra vágott fokhagymával, petrezselyemzölddel, citromos borssal, citromos kakukkfűvel, sózva lepirítottam. Kb. egy csészényi lett
- A vargányához egy nagyobb méretű körtét meghámoztam, kimagoztam és apró kockákra vágva hozzáadtam.
- Füstölt feta sajtból kb. a körte mennyiségének felét kevertem apró kockákban az előbbiekhez.

Finoman összekevertem az egészet, nagyon pici reszelt citromhéjjal fűszereztem még, és hajdina lisztből, elég sok citromos kakukkfűvel sütött lepénykékre halmoztam. A körtés fetás vargányahalmok tetejét még megszórtam pici ...

Folytatás a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2017/10/kort...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok