Könnyed vacsorák III. Vargányás pozsár fûszeres krumpli ágyon, friss paradicsomsalátával.

2010-09-14

sponsored links

Megörülvén, hogy a miskolci piac halas emberének letelt a szabadsága, rögtön vásároltam is két jókora pontyszeletet.













Hazaérve megszórtam sóval, fehérborssal és leheletnyi szerecsendióval, amit pár csepp citromlé segítségével beledörzsöltem a húsba, fóliába szorosan becsavarva betettem a hûtõbe.

6 szem krumplit héjában megfõztem és karikára vágtam. 4 kis vargányát kockára vágtam.

A krumplit hagymás-zöldpaprikás zsíron egy csombor ágacska társaságában jól átpirítottam. A vargányát dinsztelt újhagymán saját levében pároltam meg, majd zsírjára sütöttem, késõbb egy kis cikk zúzott foghagymát dobtam hozzá, majd a legvégén fél csomag finomra vágott petrezselyem zölddel szórtam rá. A halszeletek mindkét oldalát forró olajon megsütöttem.

A tálon elrendeztem a krumplit rátettem a halszeleteket erre a gombát és elõre elkészített paradicsomsalátával adtam asztalra.

A saláta: gyenge sós-ecetes vizet forraltam- Beleáztattam (fûszerkosárban) 8 szem borsot, 2 szegfûborsot, koriandert, 2 szegfûszeget, körömnyi fahéjat babérlevelet. Mikor jól forrt, beledobtam 3 különféle színû rövid csíkokra vágott paprikát, zöldhagymát és levettem a tûzrõl. Mikor már kezdett hûlni, tettem bele a hagyma zöldjét és a szeletelt paradicsomokat.. Ebben a fûszeres lében hagytam kihûlni. Leszûrve adtam az étel mellé.

Az összetevõk különféle ízei nagy egyetértésben kényeztették ízlelõbimbóimat.


Folytats a blogon ... kozosgomba.blogspot.com/2010/09/konny...

sponsored links

Keres?s