Jácintom, salátalevesem és az õszibarackos túrótortám

2017-03-13

sponsored links

Jácintom majdnem teljesen kinyílva... jól sejtettem, hogy rózsaszín lett...
Mai ebédem:
Salátaleves, most pirospaprikásan, nagyon fokhagymásan és tojásrántotta kockákkal... mellé még ettem a hónapos retket és az újhagymát... hihetetlen ilyenkor mennyire kívánja az ember a friss zöldeket...
Az elkészítés módja jobbra lent a receptek között megtalálható !!!
Hétvégén elkészítettem az õszibarackos túrótortát, nagyon finom, könnyû és friss, üde desszert, összesen 30 percet ha töltöttem a konyhában az elkészítésével, tehát nagyon gyors is... képet majdnem elfelejtettem készíteni...
következõ hétvégére málnával/szederrel fogom ugyanígy összedobni... alig várom.
Õszibarackos túrótorta
Hozzávalók:
1 db õszibarack konzerv, levétõl leszûrve, a felezett barackokat vékony szeletkére vágva
2 cs. oetker vaníliás pudingpor /de jó a tejszínes pudingpor is/
9 dl tej
cukor ízlés szerint
25 dkg túró
A piskótához:
3 tojás
3 ek. cukor
3 ek. liszt
0,5 dl olaj
A sütõt bekapcsoltam 180 fokra.
Egy 24 cm-es tortasütõ aljára beleszabtam egy kerek sütõpapírlapot, majd erre szépen mintázva kiraktam az õszibarack szeletkéket.
Ezután a tejet és a barackbefõtt levét összeöntve tûzre tettem, felforralni, közben pár kanál hideg tejjel kikevertem egy tálkában a pudingport, adtam hozzá valamennyi cukrot is és az egészet szép simára kevertem, majd amikor felforrt a baracklés tej belekevertem és habverõvel állandóan keverve sûrûre fõztem, tûzrõl levettem és azonnal ment hozzá a hideg túró is, amivel szintén igyekeztem simára keverni, közben kóstolgattam és kiderült nem elég édes nekem, így kevertem hozzá még egy kis cukrot, ami szépen beleolvadt, az állandó keveréssel kicsit hûtöttem is, majd óvatosan rátöltöttem a formában várakozó õsziszeletkékre, nagyon vigyázva kell, nehogy elmozduljanak, mert akkor nem lesz szép a minta a végére.
Nekiálltam a piskótának, a tojásokat szétválasztottam, kimértem tálkákba a cukrot és a lisztet, majd kézi robottal jól felvertem a fehérjét habbá, közben cukroztam, majd egyenként a tojások sárgáját is bele, majd az olajat vékony sugárban állandóan keverve, legvégül ment hozzá a liszt is, óvatosan összeforgattam már egy fakanállal.
Ezt a masszát óvatosan a formában lévõ túrós pudingra öntöttem és betettem a sütõbe, kb. 25-30 perc kell, hogy megsüljön biztosan a piskóta, a sütõajtót nem tanácsos kinyit az elsõ 20 percig.
Amikor letelt az idõ, jól láthatóan kész volt, kivettem és jódarabig hagytam hûlni, mert látható és érzékelhetõ, hogy a piskóta alatt remegõs a krém. Amikor már csak halványan langyos volt formástól ment a hûtõbe 1 éjszakára, másnap reggelre már nem remegett a krém, bátran körbe vágtam a forma pereme mentén, tálat csúsztattam rá és egy hirtelem mozdulattal átfordítottam.
Izgulva emeltem le a formát, de felesleges volt a félelmem, csodásan ott állt a sütistálon a torta, nem mozdultak el az õsziszeletkék, nagyon szép látvány volt, és ahelyett, hogy lefényképeztem volna, azonnal visszatettem a hûtõbe tálalásig.
Képek az utolsó darabokról készültek végül.
Bátran ajánlom kezdõknek is az elkészítését, sima ügy, és mindenkinek ízleni fog.


Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2017/03/jacint...

sponsored links

Keres?s