Jércemell steak cserépben, gazdagon - a belga gazda kedvence

2014-02-24

sponsored links


Úgy 10 éve, hetente több alkalom rendeltem ezt "formációt" a debreceni Belga étteremben, Boros László mesterszakács kreációját. Olyan kellemes, ínycsiklandó összhangban vannak a hozzávalók, hogy hiába kémleltem az étlapot, visszatérõen csak egyetlen ételt láttam meg rajta, ezt.

Kicsit persze a magam módjára alakítottam. Hol karajjal, hol jércemellel is készítem, de több karácsonykor volt már nálunk ez a fõfogás, hiszen eredendõen pulykamellre szól.
Én cserépben grillezem, hiszen így még szaftosabb marad, mintha tepsire rendezném. A recept egyszerû, no, de nem is kell a jó dolgokat túlbonyolítani.

Ehhez az ételhez sosem használok nagyon érett sajtokat, hiszen az a jó, ha gazdagon beborítja a jókora jércemell szeleteket, amikor is a nagy mennyiségû érett sajt teljesen elnyomná az ízeket. Két, háromféle sajttal az igazi, füstölt sajtnak lennie kell benne.

Hozzávalók 4 adaghoz:

4 ujjnyi vastag, egyenként 15 dkg-os jércemell ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s