Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
BĂĄrĂĄnyborda sok magvas polenta koronggal, baconos-zöldbab raguval- Nos, tehĂĄt halljuk. A feleségem ĂĄtkarolt gömbölyĂ» két karjĂĄval. A kékpettyes fehér ruha szĂĄrai visszahulltak a vĂĄllĂĄra. RettentĂ”en megijedtem: ez az öröm valami nagy csapĂĄs lesz rĂĄm nézve. ... |
Tovább.. |
SerpenyĂ”s vargĂĄnya sonkaszalonnĂĄval/Gebratene Steinpilz mit Schinkenspeck(Rezept unten auch auf Deutsch) A melegre valĂł hivatkozĂĄssal a mai nap sĂŒtö- és komplikĂĄciĂł nélkĂŒli ebéde... HozzĂĄvalĂłk 4 személyre: ... |
Tovább.. |
AvokĂĄdĂłs-bazsalikomos pasta |
Tovább.. |
A mĂĄsodik hĂłnap - csĂpĂ”s meggychutneySzĂĄnalmasan nem jut idĂ”m az élet alapdolgaira, köztĂŒk emailek megvĂĄlaszolĂĄsĂĄra és blogĂrĂĄsra. A BefĂ”zĂŒnk mĂĄsodik hĂłnapjĂĄnak utolsĂł napjĂĄn tettem el néhĂĄny ĂŒveg hideg konyakos meggyet és elkészĂŒlt egy a villĂĄmgyors chutney.Ez utĂłbbi nyĂĄridĂ”ben grillezett hĂșsok ... |
Tovább.. |
GombafesztivĂĄlok 2012GombafesztivĂĄl KĂĄrĂĄsz 2012 jĂșlius 7. Zempléni gombafesztivĂĄl HercegkĂșt 2012. jĂșlius 27-28. GombafesztivĂĄl MĂĄtraszentimre 2012. augusztus 4. ... |
Tovább.. |
KANDALLĂ...PĂĄr napig nem voltam... Ennek csak is az volt az oka, hogy lakĂĄs-felĂșjĂtottunk. Vagyis jobban mondva, elkészĂŒlt egy régi vĂĄgyunk, egy szép kandallĂł...Az én Jancsim épĂtette, nagy odaadĂĄssal. Két héten ĂĄt osztott-szorzott-gyököt vont, mert a hĂĄz kéménye egy törésben van, sarkokkal. Nem volt egyszerĂ», Ășgy kellett megtervezni a kandallĂł ... |
Tovább.. |
VanĂliĂĄs cukor hĂĄzilagĂriĂĄsi kĂŒlönbség van a bolti, aromĂĄval készĂŒlt, és a hĂĄzilag készĂŒlt vanĂliĂĄs cukor között. Az ötlet VrĂĄbel Krisztina könyvébĂ”l (FĂ”zd Magad!) van. EzutĂĄn csak én fogom készĂteni, a legegyszerĂ»bb dolog, nem is értem miért vettem eddig a tasakos aromĂĄs verziĂłt. Szuper illatra és Ăzre is :) ... |
Tovább.. |
HĂĄrom nyĂĄri szuperkence (sĂĄrgarĂ©pa, sĂłska, fehĂ©rbab)MindhĂĄrom kence/salĂĄta öt perc alatt elkészĂŒl, és erre a trĂłpusi
idĂ”jĂĄrĂĄsra tökéletes. ElĂ”re is elkészĂthetĂ”, lehet kĂnĂĄlni magĂĄban, vagy
grillpartin hĂșsok, grillezett zöldségek, vagy csak friss kenyér mellé. |
Tovább.. |
RĂĄntott cukkini fĂ»szeres bundĂĄbanSzeretem a cukkinit, bĂĄr Ă”szintén szĂłlva nem mindig volt Ăgy. Amikor elĂ”ször kĂłstoltam, Ăztelennek és jellegtelennek tĂ»nt, de azĂłta megtanultam, hogy jĂłl elkészĂtve igenis finom lehet! Szendvicskrémként nagyon szeretem, a receptet itt talĂĄljĂĄtok és rĂĄntva is imĂĄdom. Eddig a szokĂĄsos ... |
Tovább.. |
MogyorĂłkrĂ©mCsak-csak ideértem ezzel a mogyorĂłkrém recepttel is:) Még hĂłnapokkal ezelĂ”tt készĂtettem el az elsĂ” adagot, de aztĂĄn az mindig elmaradt, hogy feltöltsem ide a blogra is. AzĂłta mĂĄr tĂșl vagyok néhĂĄny adag elkészĂtésén, na nem mindent mi ettĂŒk meg, volt közte példĂĄul ... |
Tovább.. |
MentĂĄs Zöld TeĂĄs granita (jĂ©gkĂĄsa)Tea vagy kĂĄvé? Szeretem a mĂĄsok ĂĄltal nem mindennapi ételeket, amikor ezt a kérdést kellett eldöntenem, napokig gondolkodtam. Nem igazĂĄn tudok vĂĄlasztani, mindkettĂ”t szeretem, és mindkettĂ”t szĂvesen hasznĂĄlom ... |
Tovább.. |
HĂ©tvĂ©gi receptajĂĄnlĂł!!! Kapros tökfĂ”zelĂ©k-stefĂĄnia szelettel.Hétvégére egy finom kapros tökfĂ”zeléket hoztam, melyet most friss zsenge tökbĂ”l készĂthetĂŒnk el. Persze a tökfĂ”zelék is egy olyan étel melyet vagy nagyon szeret valaki, vagy éppen rĂĄ sem tud nézni. NĂĄlunk mindig nagy sikere van, fĂ”leg jĂł kaprosan elkészĂtve. A tökfĂ”zeléket többféleképpen is ellehet készĂteni, de én mindig ... |
Tovább.. |
Meggyes piteEz a mĂĄsodik pitém a mĂșltkori rebarbarĂĄs utĂĄn, és nagysĂĄgrendekkel jobban sikerĂŒlt, mint az (kĂŒllemre, nem Ăzre), ez mĂĄr megközelĂti azt a szintet, mint a képek a szakĂĄcskönyvben. A receptet nem részletezem hosszan, pontosan Ășgy készĂŒl, mint ... |
Tovább.. |
MĂĄlnĂĄs-ribizlis sĂŒlt tĂșrĂłtortaKĂĄnikula ide vagy oda, ezt a tortĂĄt nem hagyhattam ki, annĂĄl is inkĂĄbb, mert a mĂĄlnaszezon a végéhez közeledik. Kicsit meleg lett a konyhĂĄban, de megérte. HozzĂĄvalĂłk 26 cm-es kapcsos tortaformĂĄhoz ... |
Tovább.. |
Zöldspårgås, gombås omlette, baconnal, sajttal...Hozzåvalók: |
Tovább.. |
Tegnap vĂ©gre eszembe jutott,hogy elkészĂtsem mĂĄra és holnapra a gyĂŒmölcslevest. Ăgy kellĂ”en összeérnek az Ăzek és kellĂ”en hideg lesz a leves. MĂĄsodiknak rĂĄntott hekket készĂtettem, hozzĂĄ petrezselymes burgonyĂĄt és finom ... |
Tovább.. |
JĂĄtĂ©k HOLNAPIG!!!!JĂșlius 1. éjfélig még tart a jĂĄték nĂĄlam!!! A csomag tartalma:
|
Tovább.. |
Chilis bab hĂșssal, pennĂ©vel
RozĂĄnĂĄl nézelĂ”dtem délelĂ”tt (többek között), Ă adta mĂĄra a vörösbabos étel ötletét. Volt itthon fél kilĂł darĂĄlt hĂșs, 2 vörösbab konzerv, meg paradicsomlé is, hĂĄt egybĂ”l arra gondoltam, chili con carne lesz ebédre. Régebben, mikor ilyet fĂ”ztem, Legnagyobbikom tésztĂĄt hiĂĄnyolt mellé, Ăgy most arra gondoltam, fĂ”zök bele tésztĂĄt is. Nagyon finom ... |
Tovább.. |
Gyermekkorom tĂșrĂłkrĂ©me idĂ©nygyĂŒmölccselKicsit késĂ”n, de itt a mai recept. GyerkĂ”cként is nagyon szerettem a krémtĂșrĂłt és most sem panaszkodom. Emlékeztek arra a krémtĂșrĂłra, amelynek az aljĂĄn ott a gyĂŒmölcsös szutymĂĄk és a tetején pedig a krém? Én nagyon-nagyon imĂĄdtam. A sarki kisboltban, Helénke néninél lehetett mindig kapni otthon. De sajnos a ... |
Tovább.. |
Zöld spĂĄrga koktĂ©lparadicsommal, ĂșjkrumplivalTulajdonképpen mĂĄr vége a spĂĄrga szezonnak, de még lehet kapni itt-ott. Igaz, elég drĂĄga, de az egész szezon alatt többet kértek érte, mint tavaly. Amit olcsĂłn adnak, az sajnos össze van szĂĄradva, lĂĄtszik rajta, hogy régĂłta ĂĄll a polcon. Az ilyet nem érdemes megvenni, mert az élvezeti értéke a nullĂĄval egyenlĂ”. Sosem fog ... |
Tovább.. |
MexikĂłi sertĂ©smĂĄjEddig nem rajongtam a mĂĄjért, de igyekszem olyan ételeket készĂteni/enni, ami vasat is tartalmaz. Ăgy gondoltam egyet és mĂĄjat ettem. MiutĂĄn megkĂłstoltam az elsĂ” falatot rögtön az volt az elsĂ” gondolatom, hogy eddig milyen buta voltam, hogy kerĂŒltem a mĂĄjat, mert ez az étel bizony finom lett. ... |
Tovább.. |
MegnyĂlt a Kossuth tĂ©ri termelĂ”i piacA helyszĂn a Vidékfejlesztési Minisztérium ĂĄrkĂĄdja alatt. A minisztérium célja, hogy a termelĂ”tĂ”l a vĂĄsĂĄrlĂłig lerövidĂtsék az élelmiszerlĂĄncot. A fĂ” cél, hogy a vidék közelebb kerĂŒljön a fĂ”vĂĄroshoz. Az agrĂĄriumban sokkal jobbak vagyunk mint mĂĄs orszĂĄgok, termékeink ... |
Tovább.. |
Szedres-barackos kevert sĂŒtiMa is egy kevert sĂŒtit hoztam. Friss Ă”szibarack és (tavalyi)szeder a fĂ”szereplĂ”. Az alap pedig egyensĂșlytészta. ... |
Tovább.. |
MAI EBĂD- Bologna-i lasagne - Ricotta-val toltott cukkini |
Tovább.. |
RICOTTA-VAL TĂLTĂTT CUKKINI/ZUCCHINE RIPIENE DI RICOTTA/ Tobbszor keszitek - akar telen, nyaron - toltott cukkinit, altalaban soha nem husos toltelekkel, azt nem szeretjuk annyira. Toltom rizses, krumplipures, tesztas cuccokkal, de ma egy ricottas valtozatot ... |
Tovább.. |
SĂŒlt kecskesajt mĂ©zzel Ă©s uborkavinaigrette paradicsommalAz uborkĂĄrĂłl, mint zöldség, nem feltétlenĂŒl a kulinĂĄria fellegvĂĄra jut az eszĂŒnkbe, vannak ennél izgalmasabb zöldségek is. Gondoltam ezt egészen tavalyig, amikor a véletlen folytĂĄn több nagyszerĂ» uborkĂĄs ételbe is belefutottam. Ki gondolta volna, hogy van élet az uborkasalĂĄtĂĄn tĂșl is! Pedig van. ... |
Tovább.. |
Barackos brownieEz a sĂŒtemény nagyjĂĄbĂłl Ășgy szĂŒletett, hogy vettem a szempontokat: legyen barackos, csokis is, és még krémes is. Ăgy döntöttem, lesz egy jĂł brownie-alap, rajta egyszerĂ» vanĂliakrém és sok barack. Eredetileg Ășgy szerettem volna, hogy a barackot befedem a krémmel, de mivel a puding megfĂ”zve nem ... |
Tovább.. |
KaramellĂĄs - mĂĄlnĂĄs sĂŒti (sĂŒtĂ©s nĂ©lkĂŒl)Eredetileg egy ribizlivel készĂŒlt vĂĄltozatot prĂłbĂĄltam ki, aminek nem babapiskĂłta van az aljĂĄn, hanem egy morzsalékos, vajas tészta, amit elĂ”zĂ”leg kell megsĂŒtni. Ez a kĂsérletem azonban kudarcba fulladt, mert a tésztĂĄja annyira kiszĂĄradt és kemény lett a sĂŒtés utĂĄn, hogy nem is tudtuk megenni... :( ... |
Tovább.. |
ParadicsomlevesNagyon szeretjĂŒk ezt a levest (is), Ăgy nyĂĄron persze frissbĂ”l készĂtem. Hogy mi kerĂŒl bele, azon mindig vĂĄltoztatok, hol csipetkét, hol szĂĄraztésztĂĄt fĂ”zök bele, most rizzsel dĂșsĂtottam. MediterrĂĄn jellegĂ» lesz, ha friss bazsalikommal, oregĂĄnĂłval fĂ»szerezzĂŒk, sĂ”t, mĂĄr mentĂĄval is ... |
Tovább.. |
Ăjkrumpli salĂĄtaHa van rĂĄ lehetĂ”ség, péntekenként a termelĂ”i piacon szoktuk kezdeni a napot. Több ez, mint a heti zöldség és gyĂŒmölcs bevĂĄsĂĄrlĂĄs, kivĂĄlĂł lehetĂ”ség tĂĄjékozĂłdni, hogy melyek az épp aktuĂĄlis idény termények, kicsit beszélgetĂŒnk a mĂĄr ismerĂ”s termelĂ”kkel, jĂł lĂĄtni azt a szeretetet, szakértelmet, amellyel a portékĂĄikrĂłl beszélnek és ... |
Tovább.. |
"SĂŒtĂ©s nĂ©lkĂŒli" piskĂłtatekercsMég mielĂ”tt valaki azt hinné, hogy egy nyers piskĂłtatekercsrĂ”l lesz szĂł, inkĂĄbb elmondom, hogy ez annyibĂłl sĂŒtés nélkĂŒli, hogy nem nekem kellett megsĂŒtni :) HĂĄt jĂł is ez! Ugye ti is Ăgy vagytok vele? EzĂșttal ÉdesanyĂĄm kerĂŒlt fakanĂĄlközelbe a blogon. Azt mondta feltehetem. SzĂłval övé az érdem, én csak ettem és gyorsan kattintottam ... |
Tovább.. |
Paleolit napi menĂŒ 252nap |
Tovább.. |
VeresegyzĂĄzi gasztronĂłmiai fesztivĂĄl A fesztivĂĄlokbĂłl soha nem lehet elég. FecĂłm telefonĂĄlt még az éjszaka, hogy szombaton és vasĂĄrnap lesz egy kis gasztronĂłmiai Ă”rĂŒlet Veresen. Tudni kell, hogy imĂĄdom VeresegyhĂĄzĂĄt, majdnem ott lett hĂĄzikĂłnk. RajongĂĄsom töretlen és örömmel lĂĄtogatom a piacot és FecĂłmat is a munkahelyén:-) Ma kint voltunk a ... |
Tovább.. |
TörökmĂ©zLenne egy nagyon fontos szabĂĄly, amit nem ĂĄrtana betartanom. Mégpedig ne nézegess recepteket a gyerekekkel, mert ha valami megtetszik nekik, akkor azonnal nekilĂĄthatok az elkészĂtésének. Ăgy jĂĄrtam ezzel is, amikor a KifĂ”ztĂŒk 2012. jĂșliusi szĂĄmĂĄnak nyers anyagait olvasgattam. Panna meglĂĄtta szepyke Törökmézes tortĂĄjĂĄt és ... |
Tovább.. |
PadlizsĂĄnkrĂ©m ManĂłka mĂłdra, fokhagymĂĄs majonĂ©zzelImĂĄdom a padlizsĂĄnkrémet :) AhĂĄny hĂĄz, annyi szokĂĄs, szĂĄmomra ez a nyerĂ” vĂĄltozat. Mivel most elég meleg napok jönnek, nem feltétlenĂŒl ideĂĄlis elkészĂteni, mert friss majonézt tartalmaz, de ha vigyĂĄzunk, frissen fogyasztjuk, nem lesz semmi gond. A padlizsĂĄnkrém két részbĂ”l tevĂ”dik össze, ebbĂ”l az egyik a padlizsĂĄn, 1 egész, és fél fej ... |
Tovább.. |
SpenĂłtos-gombĂĄs rizottĂł - "könnyĂ»" nyĂĄri ebĂ©dMinden hĂłnap elején megveszem a két szĂĄmomra kedves fĂ”zĂ”magazint, a Good Food-ot és a NĂ”k Lapja konyhĂĄt. Az aktuĂĄlis szĂĄmok egész hĂłnapban ott hevernek valahol a nappaliban, Ăgy Farkasapa is gyakran kézbe veszi, nézegeti. Ă szeret fĂ”zni, de minden napos rutinfĂ”zés nem neki valĂł. Az egyik ĂșjsĂĄgban meglĂĄtott egy rizottĂłt, amit azonnal ... |
Tovább.. |