Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
VKF 43.! Csokis ĂĄfonyaturmixA 43.VKF! hĂĄziasszonya, Reni, az Élet napos oldala blog szerzĂ”je, kivĂĄlĂł jĂĄtékra hĂvott minket. PĂĄlyĂĄzhatunk mindennel, ami hĂ»sĂt, legyen szĂł ételrĂ”l vagy italrĂłl. Az elsĂ” ötletem a jégkrém volt, az IKEA-ban szerettem volna jégkrémkészĂtĂ” szettet venni, de pechemre elfogyott és Ășgy tĂĄjékoztattak, hogy az idén mĂĄr nem is lesz.
Az idei nyĂĄr nagy slĂĄgere nĂĄlam a turmix, Ăgy, ha mĂĄr a jégkrém nem jött össze, maradt a hĂ»sĂtĂ” ital.Nagyon szeretem az ĂĄfonyĂĄt, de ĂĄltalĂĄban ritkĂĄn vĂĄsĂĄrolok, mert nehéz hozzĂĄférni... |
Tovább a blogra ... gasztroreka.freeblog.hu/archives/2011... |
VKF 43.: BanĂĄnos-mogyorĂłvajas fagyiReni abszolĂșt aktuĂĄlis fagyis versenykiĂrĂĄsa többĂŒnkre nagyon inspirĂĄlĂłan hatott, Ăgy több mint egy éves lĂĄtencia utĂĄn térek most vissza a VKF mezĂ”nyébe. Épp ideje volt elĂ”vennem a fagyigépem ? ez egyébként a csalĂĄd többi tagjĂĄra is élénkĂtĂ”leg hatott - és elkészĂteni benne az alĂĄbbi finomsĂĄgot, mely maradék mogyorĂłvaj felhasznĂĄlĂĄsĂĄra is alkalmas (a mogyorĂłvaj mennyisége tetszés szerint növelhetĂ” ? ezzel az arĂĄnnyal szerintem kellemes egyensĂșlyban marad a banĂĄn- és a mogyorĂłvajĂz)... |
Tovább a blogra ... kicsivu.hu/archives/2011/06/30/VKF_43... |
FĂ”tt kukoricaEljött a szezonja, Ăgy megkezdĂ”dött nĂĄlam az önuralom kĂnzĂł prĂłbĂĄja. ImĂĄdom még melegen, sĂłzva, korlĂĄtlan mennyiségben fogyasztani. |
Tovább a blogra ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/... |
ParolĂĄhoz barna vajas zöldbabot, egy kis csomborralkép: Krumpli Béla Egész menĂŒsort még soha nem ĂĄllĂtottam össze ebben a sorrendben: adottak voltak a borok, és ezekhez kellett kitalĂĄlni ételeket. SĂ”t, egy kicsit szkeptikus voltam, hiszen persze, valamennyire "be lehet lĂ”ni", hogy milyen Ăzeket kĂvĂĄn meg egy-egy bor... De arrĂłl, hogy pontosan érezni lehet, hogy inkĂĄbb zöldbab, mint spĂĄrga, errĂ”l azt gondoltam, hogy inkĂĄbb bebeszéli magĂĄnak az ember, mintsem érzi. Nos, nem Ăgy van! ElĂ”ször a zöldspĂĄrga jutott eszĂŒnkbe... |
Tovább a blogra ... gourmetstudio.blog.hu/2011/06/30/paro... |
Bodza, egres Ă©s mandulĂĄs kekszAz egres nem örvend osztatlan népszerĂ»ségnek, még azok körében sem, akiknek nem volt alkalmuk a bokrokon meredezĂ” méretes tĂŒskékkel megismerkedni. HĂrnevét alaposan megtépĂĄzta a menzĂĄkon a cipĂ”talp szĂĄrazsĂĄgĂș marhahĂșs mellé felszolgĂĄlt lisztes-csomĂłs, tejfölös valami, amit egresmĂĄrtĂĄsnak gĂșnyoltak. Én Ă”rzök rĂłla ennél szebb emlékeket is, de ez volt az elsĂ” alkalom, hogy megprĂłbĂĄltam kezdeni vele valamit a konyhĂĄban. Az eredmény egy bodzaszörppel ĂzesĂtett, enyhén savanykĂĄs pohĂĄrkrém lett, amit - bĂĄr most mandulĂĄs kekszet ropogtatva fogyasztottunk el - szĂvesen felszolgĂĄlnék egy... |
Tovább a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/06/30/bo... |
kolbĂĄszos krumplilevesNem igazĂĄn nyĂĄrias étel, de mĂĄr nagyon el akartam tĂŒntetni a hĂ»tĂ”ben aszalĂłdĂł maradék kolbĂĄszdarabokat. RĂĄadĂĄsul a mélyhĂ»tĂ”ben is kellett a hely az Ășjabb adag csirkealaplének, Ăgy a csĂŒlök fĂ”zĂ”lének immĂĄr tĂĄvoznia kellett... No, nem mintha ehhez a krumplileveskez kötelezĂ” lenne az alaplé, de pont jĂłl jött hozzĂĄ. Csak egy kicsit elméreteztem hozzĂĄ a rĂĄntĂĄst... Az Ăze viszont nagyon is jĂł lett. Többféle maradék kolbĂĄszt és egy kis darab fĂŒstölt sonkĂĄt felkarikĂĄztam, szeleteltem és a... |
Tovább a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/06/30/kolb... |
NyĂĄri krumplis salĂĄtaA nyĂĄri melegben gyakran eszĂŒnk köretként kĂŒlönféle salĂĄtĂĄkat. A "kĂsérleti" fĂŒstölt csirkemell mellé pedig nem is tudtam mĂĄst elképzelni. Eszembe jutott az orosz hĂșssalĂĄta is, a majonézes krumpli is, persze a kedvenc vegyes nyĂĄri salĂĄtĂĄim sem maradhattak ki. EzekbĂ”l alakult a végĂŒl elkészĂŒlt vĂĄltozat. Tudom, hogy Ășjkrumplit nem szokĂĄs héjĂĄban fĂ”zni, eddig még én sem tettem. Most mégis Ăgy fĂ”ztem meg négy darabot ? kisebb tojĂĄs méretĂ»eket. MeghĂĄmoztam, felkockĂĄztam. Volt még a... |
Tovább a blogra ... beck.blog.hu/2011/06/30/nyari_krumpli... |
ZöldbablevesHozzĂĄvalĂłk (4 személyre): |
Tovább a blogra ... mitegyek.blog.hu/2011/06/30/zoldbable... |
Tandoorban sĂŒlt nyĂșlSzép is lenne, ha ilyen csodaszerkezet is ĂĄllna a lakĂĄsomban. SĂŒlnének a finomabbnĂĄl finomabb naan-ok és gyakorta készĂtenék tandoori masala fĂ»szertĂ”l piroslĂł, joghurttĂłl omlĂłs hĂșsokat. De jelenleg tandoor hĂjĂĄn vagyok, Ăgy a platnin sĂŒlnek a kenyerek és a sĂŒtĂ”ben készĂtem a hĂșsaimat. EzĂșttal egy tisztes adag nyĂșlcombbal utaztam keletre. A nyĂșlhĂșsnĂĄl mĂĄr megfigyeltem, hogy kifejezetten hĂĄlĂĄs a pĂĄcolĂĄsért és jĂłl viseli az erĂ”teljes fĂ»szerezést. Épp ezek a tulajdonsĂĄgai tették tökéletesen alkalmassĂĄ, egy jĂł kis tandoori fĂ»szerezésĂ» pĂĄcban valĂł... |
Tovább a blogra ... mirelle.freeblog.hu/archives/2011/06/... |
Kukoricapelyhes csirke - most olaszosanNemrég készĂtettem fĂŒszeres csirkemellet kukoricapehely bundĂĄban, ami nagyon fincsi lett. Most kiprĂłbĂĄltam Ășgy, hogy joghurt helyett fĂŒszeres (oregano, bazsalikom, kakukkfĂŒ, ici-pici cukor) paradicsomszĂłszba mĂĄrtogattam bele a csirkemell darabkĂĄkat és utĂĄna hempergettem bele a kukoricapehelybe. Majd 200 fokos sĂŒtöben megsĂŒtöttem. Ăgy is finom lett! Egy csipet Facebook oldalĂĄn pillantottam meg a minap, hogy otthon mĂĄr kezdödik a kukoricaszezon. HĂș, szerintem én vagyok a vilĂĄgon az egyik legnagyobb kukorica rajongĂł és ĂłriĂĄsi... |
Tovább a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/06/ku... |
CsokolĂĄdĂ©s golyĂłk ĂșjratöltveAmikor észrevettem, hogy a nem édesszĂĄjĂș férjem a lassan romlĂĄsnak indulĂł, hĂĄzi készĂtésĂ» nutella maradékĂĄt vakarja ki az ĂŒveg aljĂĄrĂłl, tudtam, hogy azonnal tennem kell valamit. Itt bizony kitört az édesség utĂĄni vĂĄgy, és ez sĂŒrgĂ”s beavatkozĂĄst igényelt. Ahogy a blogbejegyzéseimet néztem, valĂłban több mint egy hét eltelt azĂłta, hogy az utolsĂł édességet csinĂĄltam, és azért ez nagy idĂ”. FĂ”leg nĂĄlam. Mivel az utĂłbbi idĂ”k legnagyobb slĂĄgere itthon az... |
Tovább a blogra ... csiperke.blogspot.com/2011/06/csokola... |
GesztenyĂ©s-banĂĄnos fagyival töltött bonbonTöbb profi bonbonkészĂtĂ” bloggerinĂĄnĂĄl lĂĄttam mĂĄr a fagyis bonbonokat. Be kell, hogy valljam, azonnal beleszerettem az ötletbe. Mondjuk, ez nem igazi fagyi, hanem a nekem nagyon bevĂĄlt banĂĄnalapĂș jeges desszert. A bonbon a gesztenyés receptversenyre készĂtettem :) HozzĂĄvalĂłk banĂĄn 5 dkg bio gesztenyemassza 2-3 evĂ”kanĂĄl tejföl/joghurt (méz) 16 dkg 60 %-os étcsokolĂĄdé A banĂĄnt felszeleteljĂŒk és 3 ĂłrĂĄra a mélyhĂ»tĂ”be tesszĂŒk... |
Tovább a blogra ... dejofozni.blogspot.com/2011/06/geszte... |
SĂŒtis filmek: ĂfonyĂĄs piteEgyszer megkérdezték tĂ”lem, hogy melyik a kedvenc filmem sĂŒtemény témĂĄban. EgybĂ”l rĂĄvĂĄgtam, hogy a My Blueberry Nights, aminek egy visszaterĂ” eleme az ĂĄfonyĂĄs pite, amibĂ”l soha egy ĂĄrva szelet sem fogy el a nap végére. Amikor ilyet készĂtek, mindig ez jut eszembe. Szerintem egyébként baromi jĂł dolog az ĂĄfonyĂĄs pite, és az enyémbĂ”l soha egy szelet sem marad a nap végére. MĂĄsnap aztĂĄn rĂĄjöttem, hogy a Szemközti ablak még az... |
Tovább a blogra ... edesem.blogspot.com/2011/06/sutis-fil... |
FĂ”zĂ”tanfolyam - 5. alkalomĂtödik alkalommal (ezĂșttal 3 ĂłrĂĄs volt) szintén vega-napot tartottunk és szerintem az egyik legjobban sikeredett nap volt. Minden fogĂĄs nagyon gazdag ĂzvilĂĄgĂș és a tanĂtvĂĄnyaim annyira megĂŒgyesedtek mĂĄr, hogy semmiféle nehézségbe nem ĂŒtköztĂŒnk. Ment minden, mint a karikacsapĂĄs. Nagyon szeretem ezt a csapatot :)... |
Tovább a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/06/fozota... |
HĂșsvĂ©ti salĂĄta a tavasz finomsĂĄgaibĂłlAz elnevezés valĂłban értetlenkedésre adhat okot. Hol van mĂĄr a tavalyi hĂł, meg az azt követĂ” hĂșsvét...de annyira tipikusan hĂșsvétkor felbukkanĂł fimonsĂĄgokkal turbĂłztam fel ezt a salĂĄtĂĄt teljesértékĂ» vacsorĂĄvĂĄ, hogy ez a fantĂĄzianév illett rĂĄ a legjobban. A salĂĄtĂĄk utĂĄn nekem legtöbbször hiĂĄnyérzetem tĂĄmad, picit a finom volt, de mikor eszĂŒnk mĂĄr életérzésem tĂĄmad tĂ”le. Ez a salĂĄta viszont a tojĂĄs miatt annyira tartalmas lett, hogy nem merĂŒlt fel egyyikĂŒnkben sem a kérdés, hogy akkor... |
Tovább a blogra ... edesfogadalom.blogspot.com/2011/06/hu... |
KaramellĂĄs eperfagyi pisztĂĄciĂĄval Ă©s karamelles mandulĂĄvalAz eper, mint tudjĂĄtok, fĂ” kedvenc a csoki mellett, nem tudtam kihagyni, hogy ismét ne készĂtsek fagyit még belĂ”le. ElĂ”ször a karamellĂĄs mandula volt meg , azutĂĄn jött maga az eperfagyi. Ugyanis ilyet még biztosan nem ettem, karamellĂĄra kicsi vajat és tejszĂnt öntöttem, majd hozzĂĄturmixoltam az epret, megszĂłrtam pisztĂĄciĂĄval és betettem a mélyhĂ»tĂ”be. Nem volt tĂșl édes, Ăgy nagyon jĂłl kiegészĂtette a karamellĂĄs mandula. HozzĂĄvalĂłk:... |
Tovább a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/06/karame... |
NyĂĄri vĂĄlogatĂĄsreceptekhttp://daisyterme.blogspot.com/2010/08/az-uborka-elkesziteset-nem-azert-irom.html Vannak olyan ételek és tevékenységek, amelyek minden nyĂĄron elĂ”térbe kerĂŒlnek. Nem gondolom, hogy Ășjra- és Ășjra Ărni kellene rĂłla egy receptet vagy bejegyzést, de azt igen, hogy - figyelem felkeltésként is - egy lehetĂ”séget adni kell azoknak, akik mostanĂĄban nézelĂ”dnek erre és nincs idejĂŒk végig böngészni az eddigi bejegyzéseket... |
Tovább a blogra ... daisyterme.blogspot.com/2011/06/nyari... |
RopogĂłs csirkefalatok mĂĄrtogatĂłssalTeljesen elvesztettem az ihletem a konyhĂĄban, néha ĂłrĂĄkig kell gondolkodnom, hogy vajon mit készĂtsek, Ășgy hogy arra gondoltam, holnap nagy gasztro körĂștra megyek és bevĂĄsĂĄrolok rengeteg kĂŒlönleges dolgot, hogy végre legyen ötletem és kedvem is a fĂ”zéshez, ma estére egy finom, de nem valami kreatĂv vacsit készĂtettem, mivel egy reklĂĄm adta az alapötletet, méghozzĂĄ- nem Ărom le a mĂĄrkĂĄt-, egy por alapĂș rĂĄntott csirkemellet propagĂĄlĂł reklĂĄm volt az, Ăgy készĂtettem el a sajĂĄt ropogĂłs csirkefalatjaimat, zabkorpĂĄbĂłl, kevés zöld fĂ»szerrel és... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/FzniAkarok/~3... |
Graham fonatPadlizsĂĄnkrémet is készĂtettem anyu érkezésének örömére - Ă” még sosem evett ezelĂ”tt. Ehhez viszont kellett valami pékĂĄrĂș is, s ha mĂĄr ilyen, akkor legyen ez is hĂĄzi és persze egészséges. Nagyon jĂłl sikerĂŒlt, mondjuk aki nem szereti a sok ropogĂłs héjat, annak nem ajĂĄnlom, de a krémhez tunkolni tényleg isteni lett, talĂĄn jobb, mint a pirĂtĂłs kenyér lett volna. Graham fonat 15 dkg kenyérliszt (CH 114,5g) 15 dkg grahamliszt (CH 96,6g) negyed kocka friss... |
Tovább a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/06/graham... |
MentĂĄs zöldborsĂł krĂ©mlevesHĂĄt ezt is ki kellett prĂłbĂĄlni, anyukĂĄmat vĂĄrtam vele ma ebédre. Nem lett rossz, de nekem a sima zöldborsĂł krémleves, vagy a tĂĄrkonyos nem krémesĂtett verziĂł jobban bejön. MentĂĄs zöldborsĂł krémleves HozzĂĄvalĂłk: 15 dkg zöldborsĂł (CH 21,0g) 1 Ășj hagyma (1 dkg - CH 0,8g) 5 db mentalevél (CH 0,0g) sĂł, bors... |
Tovább a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/06/mentas... |
kukoricakrĂ©mleves1:) szinte bĂĄrmibĂ”l lehet krémlevest csinĂĄlni 2.) szinte bĂĄrmit meg lehet etetni a gyerekekkel krémlevesként Ăgy aztĂĄn gyakran kĂsérletezek krémleveskészĂtéssel. Hétvégi ĂŒnnepĂŒnkre kukoricakrémleves készĂŒlt-vegĂĄnosĂtva. hozzĂĄvalĂłk: 4 csĂ” kukorica 3 db krumpli... |
Tovább a blogra ... haddegyemmeg.blogspot.com/2011/06/kuk... |
Chocolate reloaded, avagy csoki ĂșjratöltveBezony idĂ”nként meg kell vĂĄltoztatni a berögzĂ”déseket és most ennek itt az ideje. Nem olyan régen kaptam egyik kedves barĂĄtnĂ”mtĂ”l két tĂĄbla csokolĂĄdét UkrajnĂĄbĂłl. Na de milyen csokikat?! Itt az ideje, hogy a német, osztrĂĄk és svĂĄjci csokolĂĄdé mellé felvegyĂŒk a legjobbak listĂĄjĂĄra az eddig méltatlanul mellĂ”zött ukrĂĄn csokikat! Az elsĂ” egy habkönnyĂ» fehércsoki volt, amĂșgy is ez a kedvencem, de ez olyan tejszĂnes volt, hogy elsĂ” szĂĄmĂș csokikedvenccé léptette magĂĄt elĂ”. A mĂĄsik... |
Tovább a blogra ... ilikekonyha.blogspot.com/2011/06/choc... |
CĂ©kla tzatzikiMostanĂĄban ugyan nincs annyira meleg, hogy az ember igazĂĄn komoly hĂ»sĂtĂ” ételekre vĂĄgyjon, de azért tovĂĄbbra is keresgélheti az exkluzĂvnak tĂ»nĂ” és nem hagyomĂĄnyos megfejtéseket. Ilyen példĂĄul a céklĂĄs tzatziki. UgyebĂĄr hagyomĂĄnyos mĂłdon uborkĂĄbĂłl készĂŒl és jĂłl is van az Ășgy, viszont ha az ember valamivel ki szeretne egy picit tĂ»nni, akkor kellenek extrĂĄbb alkatrészek az ételeihez. AkĂĄrmennyire is hétköznapi Ănyenckedés folyik itt a blogon... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/hinyenc/~3/A8... |
Pihe-puha sajtos kifliEz a kifli elsĂ” olvasatra egy nagy macerĂĄnak tĂ»nt, de menet közben kiderĂŒlt, mégis haladĂłs darab! TehĂĄt a viszonylag hosszadalmas leĂrĂĄs ne riasszon el senkit :-) Olyasmi a végeredmény, mint a croissant, lĂĄgy, vajas-sajtos, és piszkosul eteti magĂĄt! KitĂ»nĂ” italkorcsolya, készĂtsĂŒnk kézközelbe kedvĂŒnk szerinti itĂłkĂĄt! Pihe-puha sajtos kifli... |
Tovább a blogra ... thechefviki.blogspot.com/2011/06/pihe... |
Joghurtos salĂĄta fĂŒstölt kolbĂĄsszalMint mĂĄr többször Ărtam, nagyon sok salĂĄtafélét szoktunk enni télen-nyĂĄron. Mindig abbĂłl, aminek az adott idĂ”pontban éppen szezonja van. ÉdesanyĂĄméknĂĄl jelenleg javĂĄban terem az uborka (van is egy adagom eltenni), és Ășgy adĂłdott, hogy mostanĂĄban elég gyakran megfordultunk nĂĄluk, Ășgyhogy nem vagyunk uborka szĂ»kében. Valamit kezdeni kellett vele, fĂ”leg a nagyobbakkal, Ăgy a salĂĄta volt a legkézenfekvĂ”bb. De milyen legyen? Ez a nagy kérdés, hogy ne legyen egyforma kétszer egymĂĄs utĂĄn. Mert mĂșltkor volt tojĂĄsos-juhsajtos, aztĂĄn volt virslis-pirĂtott kenyeres... |
Tovább a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/06/j... |
Citromos, rumos cseresznyedzsemElakadtam jĂłnéhĂĄny percig, mert azon morfondĂroztam, hogy akkor ez most dzsem vagy lekvĂĄr. UtĂĄnanéztem hamarjĂĄban a wikipédiĂĄn, illetve egy-két fĂłrumon, de 100%-osan biztos, kimerĂtĂ” vĂĄlaszt nem talĂĄltam. VégĂŒl az segĂtett ki a bajbĂłl, hogy eszembe jutott: kaptam egyszer egy kis fĂŒzetszerĂ» szĂłrĂłlapot néhĂĄny recepttel, abban pedig leĂrtĂĄk a kĂŒlönféle elnevezéseket, hogy azok mit takarnak, és miben kĂŒlönböznek egymĂĄstĂłl. A szĂłrĂłlap szerint pedig én dzsemet fĂ”ztem, mert gyĂŒmölcsdarabok is vannak a produktumban, illetve zselésĂtĂ”t hasznĂĄltam a gyĂŒmölcspép kocsonyĂĄsĂtĂĄsĂĄhoz, sĂ»rĂtéséhez. Azért... attĂłl [...] |
Tovább a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/06/c... |
Paradicsomos zöldbab - tĂ©lire isMind friss fogyasztĂĄsra, mind pedig ĂŒvegben valĂł tartĂłsĂtĂĄsra kitĂ»nĂ” ez a zöldbabfĂ”zelék. Télen, akĂĄr valamilyen gyors fogĂĄsra, akĂĄr csupĂĄn nyĂĄridézĂ” Ăzekre vĂĄgyunk, csak elĂ”kapunk egy ĂŒveggel a kamrĂĄbĂłl, és mĂĄr ehetjĂŒk is. De készĂthetĂŒnk egy vilĂĄgos rĂĄntĂĄst is, és jĂłl megtejfölözve vagy tovĂĄbbi paradicsomlével hĂgĂtva, felszaporĂthatjuk. SzĂłval, sokféleképpen variĂĄlhatĂł, a lényeg, hogy minél több legyen belĂ”le.:) Paradicsomos zöldbab - fĂ”zeléknek és télire HozzĂĄvalĂłk: 1 kg sĂĄrga, laposhĂŒvelyĂ» vagy ceruzabab... |
Tovább a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/06/p... |
(Chef)parĂĄdĂ©s befĂ”zĂ©sHétfĂ”n délutĂĄn a ChefparĂĄdé PĂĄva utcai termében megoszthattam néhĂĄny befĂ”zési trĂŒkköt, ötletet, receptet a fĂ”zĂ”iskola hallgatĂłival. Egy könnyed fĂ»szervajjal kezdtĂŒnk, ez ugyan csak érintĂ”legesen tartozik a befĂ”zéshez, de könnyen elkészĂthetĂ”, és a gyors siker jĂł kedvcsinĂĄlĂł a tovĂĄbbi megprĂłbĂĄltatĂĄsok elĂ”tt. Le sem ĂŒltĂŒnk megĂzlelni, inkĂĄbb betettĂŒk a csinos vajhengereket a mélyhĂ»tĂ”be, hogy majd alkalomadtĂĄn szépen szeletelhessĂŒk, és mĂĄris nekilĂĄttunk a paprikĂĄk sĂŒtésének. Innen azutĂĄn vége-hossza nem volt a tisztĂtĂĄsnak, szeletelésnek, fĂ”zésnek, pépesĂtésnek... |
Tovább a blogra ... konyhaklub.blogspot.com/2011/06/chefp... |
CukrĂĄsz CsokolĂĄdĂ©tortaJĂșlius 23-ĂĄn szintvizsgĂĄzunk a cukrĂĄsz tanfolyamon. Ez egy gyakorlati szintfelmérĂ” lesz, nem igazĂĄn komoly ĂĄllĂtĂłlag, de azért én kicsit tartok tĂ”le, Ăgy ideje gyakorolnom kicsit. Sajnos, ez a suli olyan, ahol nincs kĂŒlön tanmĂ»hely, hanem a tanulĂłra van bĂzva, hogy a gyakorlat helyén (cukrĂĄszmĂ»hely) esetlegesen megtanulja a vizsga anyagĂĄt. Naugye... hogyan is, mikor a gyakorlaton tulajdonképpen a cukrĂĄszda napi rutinjĂĄban kell segédkezni, és hogyan is lenne idejĂŒk arra, hogy végigsĂŒssĂŒk a... |
Tovább a blogra ... krickykonyhaja.blogspot.com/2011/06/c... |
Penne tejszĂnes gombĂĄvalEz az, amikor a "zuram" megfĂ”zi helyettem/nekem a vacsorĂĄt, mert én mĂĄr csak punnyadni tudok (és a kanapérĂłl vezényelni szĂłbeli segĂtséget nyĂșjtani). Ééééédi :-) HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... lillafoz.blogspot.com/2011/06/penne-t... |
Macaron ribizli curddelTologattam, tologattam az olasz meringue-el készĂtett macaronokat jĂł hosszĂș ideig. Most mĂĄr bĂĄnom, hogy nem azzal prĂłbĂĄlkoztam elĂ”ször! AztĂĄn ma, amikor éppen teljesen tanĂĄcstalanul ĂĄlltam a konyhĂĄban, azon gondolkodva, hogy mégis mit fĂ”zzek ebédre, gondoltam egyet és elĂ”szedtem a receptet. Ebéd, nos, az még mindig nincs, macaron van, igaz mĂĄr nem sok. Kérem szépen, nem gondoltam volna, de hihetetlenĂŒl magĂĄval ragadott a macaron-lĂĄz! De most teljesen! SzĂłval azt hiszem, ezentĂșl csakis Ăgy fogom sĂŒtni, és azt hiszem gyakran, mert annyi... |
Tovább a blogra ... mandulasarok.blogspot.com/2011/06/mac... |
EgyszerĂ» csokitorta, csak Ășgy, Ă©s liszt nĂ©lkĂŒl!-Mit készĂtĂŒnk? - kérdi a gyerek - CsokitortĂĄt! - mondom. - Kinek, vendégeknek? - Nem! Neked! - Nekem? - JĂł, de addig nem ehettek belĂ”le, amĂg nem kapommeg az ajĂĄndékokat! No jĂł, hĂĄt nem csak neked, hanem magunknak is! És akkor anyuci elmagyarĂĄzza, hogy ez nem szĂŒlinapi torta, csak egy egyszerĂ» hétköznapi. A szĂŒlinapi, majd hamarosan, néhĂĄny nap mĂșlva... A rosszalvĂĄsnak is vannak elĂ”nyei. Példul ez a recept, amit nemsokkal éjfél elĂ”tt... |
Tovább a blogra ... marmaladejegyzete.blogspot.com/2011/0... |
Cukkinis-szejtĂĄnos brassĂłiMa ismét gyors ebéd készĂŒlt:) Volt itthon cukkini, krumpli, ill. mĂșlt héten készĂtettem szejtĂĄnt, ez a hĂ»tĂ”ben vĂĄrta a felhasznĂĄlĂĄst, Ăgy férjem egyik nagy kedvencét, brassĂłit készĂtettem. :) A krumplit héjastul megfĂ”ztem. Emellett a szejtĂĄnt aprĂł kockĂĄkra vĂĄgtam, és fokhagymĂĄs szĂłjaszĂłszba tettem pĂĄcolĂłdni. A pĂĄc ideje alatt kiolajoztam egy tepsit, és beletettem erre a nyers, felkockĂĄzott cukkinit, a kifĂ”tt, felkockĂĄzott krumplit... |
Tovább a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/06/cu... |
A tökĂ©letes savanyĂșsĂĄg felöntĂ”lĂ©LegalĂĄbb is szĂĄmunkra:) Évek Ăłta kĂsérletezem, hogy végre megtalĂĄljam az a felöntĂ”levet, ami a legpraktikusabban hasznĂĄlhatĂł és nagyon finom. VégigjĂĄrtam a bolti savanyĂșsĂĄg tartĂłsĂtĂłkat, de azok amellett, hogy elég borsos ĂĄrĂșak, egy kivételével az Ăzzel valĂł elvĂĄrĂĄsomat sem vĂĄltottĂĄk be. Nagy hĂĄtrĂĄnyuk még, hogy egyszerre 5 litert kell elkészĂteni belĂ”le, nĂĄlam pedig sokszor fordul elĂ”, hogy csak egy két ĂŒvegnyi uborkĂĄval rendelkezem éppen, és csak egy hét mĂșlva érik... |
Tovább a blogra ... mezeskalacskonyha.blogspot.com/2011/0... |
MĂ©zes-mascarponĂ©s spenĂłt fokhagymĂĄs-kömĂ©nyes sertĂ©spörkölttelĂgy tĂ»nik, hogy a spenĂłt népszerĂ»sége leĂĄldozĂłban van, hiszen nem nagyon lĂĄtok spenĂłtos recepteket a... |
Tovább a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
FokhagymĂĄs-kapros fetĂĄval Ă©s lilahagymĂĄval töltött lĂĄngosMostanĂĄban mĂĄr mĂĄsodszor kerĂŒl nĂĄlunk lĂĄngos terĂtékre, a kisfiam egyik kedvence lett. KészĂtettem hagyomĂĄnyos feltéttel,... |
Tovább a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |