Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Kétszínû brownieA brownie számomra megunhatatlan. Minden egyes variációjában isteni finom. És az otthoni, házi készítésû a legjobb. Ettem már cukrászdában és kávézókban is, de egyik sem volt olyan finom, mint az itthon készített. És nem is nehéz megcsinálni, szóval mindenképp érdemes ... |
Tovbb a blogra ... florakonyha.blogspot.com/2011/07/kets... |
GOLD FISCHLISzerintem nincs olyan gyerek, amelyik ne szeretné a szezámmagos aranyhalakat...Ha veszek ilyen kerek dobozos ropogtatni valót, általában elsõre a halak fogynak ki. Mily meglepõ...Tuti biztos, hogy forma tetszik nekik, mert a többi ropogós falatkának is hasonló íze van, de még is az a kelendõbb....A ... |
Tovbb a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/... |
Multikulti piteAz omlós tészta: francia Team: 1 magyar séf és 1 belga séf Szilva: magyar, a piacról Piteszezon van. Ebben az esõben nem is lehet nagyon mást csinálni, mint sütni, fõzni, alkotni, meg olvasni, meg DVDzni. Demostmártényleglegyenmárjóidõ!!! A recept pofonegyszerû, mostanában mindig ezt sütöm, ma épp egy szedres verzió sült ki. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... jajdefinom.blogspot.com/2011/07/multi... |
Fokhagymás petrezselymes rántott csirkemell a sütõbõlHa vasárnap, akkor rántott hús rizibizivel. Na nem mindig. Pedig
szeretjük a rántott húst, de elszívó ide vagy oda, az utána terjengõ
olajszagot nagyon utálom. Múltkor már felfedeztem, hogy van valami maggi
izé, amivel sütõben lehet rántott húst produkálni. Arra gondoltam, ha
lehet zacskós rántott húst csinálni, a házi változat is
kikísérletezhetõ. Aztán örömmel fedeztem fel Jamie könyvében (Jamie
fõzõiskolája) a fokhagymás rántott csirke receptjét, ami serpenyõben és
sütõben is kisüthetõ. Ma sem kellett megerõltetni az agyam. |
Tovbb a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/07/fokha... |
Magos bundában sült pontyfilé besameles zöldségkörettelNagyon finom ebédünk volt ma, írhatnám, hogy megnyaltuk mind a 10 ujjunkat evés után, mielõtt megittunk egy pohár könnyû, finom, chardonnay-t:) Hozzávalók 2 személyre a halhoz: 40 dkg bõrös pontyfilé kevés citromlé só frissen õrölt bors ... |
Tovbb a blogra ... katakonyha.blogspot.com/2011/07/magos... |
Nyers gazpachoBiztos furcsának tûnhet a cím, hiszen a gazpachot mindenki nyers levesnek ismeri, de az eredeti receptbe kenyér is jár, az pedig már nem nyers semmiképpen. Én viszont abszolút nyers levest szerettem volna készíteni, így ezt a receptet hoztam össze. Az adag 1 személyre szól, a létszám függvényében lehet növelni az adagot. Nyers gazpacho ... |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/07/n... |
Kókuszos krémsajtos WOW! brownieRöviden csak ennyit róla: Úúúristen...!!! ;) Nálam ez most a best of, minden nap tudnék enni belõle egy (vagy kettõ) szeletet. Kókusz és csoki rajongóknak melegen ajánlom, pontosabban hidegen... és amikor másnap összeérnek az ízek... úristen...!! Hozzávalók: (20x20) ... |
Tovbb a blogra ... samy-bistro.blogspot.com/2011/07/koku... |
Áfonyás gyümölcssaláta gália dinnyében tálalvaMai reggelinket Bianka ihlette, a múltkoriban megjelent gyönyörû gyümölcssalátájával. Hozzávalók 2 személynek: - 1 db gália dinnye, 1 db nagyobb õszibarack, 1 db sárgabarack, 1 kisebb banán, annyi áfonya, ami a 125 grammos doboz alját éppen elfedi (2 doboz áfonyából ennyi maradt, úgy megkóstolták a gyerekek :).), reszelt citromhéj, pici citromlé, 2 ek. méz ... |
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/07/afonyas-g... |
Takarékos menüGyerekkoromban, amikor fõleg hétvégén ettünk húst, és jóval
takarékosabban éltünk, nagymamám nagyon rafináltan készített ilyen
takarékos menüket. A levesben fõtt húst különféle mártásokkal tálalta.
Akkor nem nagyon szerettem ezeket a mártásokat (meggy, kapor, torma,
stb.), de amikor a levesben egyben megfõzött sertéshúst felszeletelte és
a sütõben jó fokhagymásan fûszerezve megsütötte, azt már igen. Akkor
még nem volt ilyen választék a ... |
Tovbb a blogra ... alizkonyha.blogspot.com/2011/07/takar... |
Borsóleves virslivelAmeddig csak lehet friss borsót kapni addig én többféle változatban készítem. Beilleszthetõ ez az étel a cukorbetegek étrendjébe is, mert mérsékli a vércukorszint-emelkedést. A borsó gazdag oldható élelmi rostokban, melyek segítik az emésztésünket. Régóta ismeri az emberiség, hazánk területén a legrégebbi leletek szerint már a bronzkorban ismerték. Hozzávalók: 4 adag ... |
Tovbb a blogra ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2011/07... |
Nektarinos-sonkás szendvicsPofátlanul egyszerû, és akkora "úá", hogy hajjajj? És sajnos nem enyém az érdem, hogy eszembe jutott ez a párosítás, itt láttam. Pirított ciabattával lenne az igazi, nekem azonban csak félkész bagett volt itthon, amit a múltkori pizza-bagett készítésbõl okulva eleve kettévágva sütöttem, így egy füst alatt letudtam a sütést és a pirítást is. Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... lillafoz.blogspot.com/2011/07/nektari... |
Csirkemell pirítva újkrumplis, zöldséges raguvalEbbe az ételbe gombát is tettem, mert szeretjük. Talán ma már nem, de 20-30 évvel ezelõtt az étkezési gombák iránti érdeklõdés nem volt olyan mint manapság. Ennek az volt az akadálya, hogy a gombás ételek receptjei kevéssé voltak ismertek. De talán az is oka volt, hogy sokan félnek a mérgezésektõl - bár ettõl ma is félünk. A közhasználatban csak néhány elkészítési mód vált szokássá, mint pld. a rántott gombafejek, gombapörkölt. Pedig ... |
Tovbb a blogra ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2011/07... |
A feketeribizli szezon végéreMúlt szombaton az utolsó tálka feketeribizlit én vettem meg. Kifejezetten ezért mentem a piacra és már csak egy dobozka volt, arra is rá kellett tennem a kezem, nehogy valaki lecsapjon rá "v á l o g a t á s" közben. Vérzik a szívem, mert ez az utolsó idén egyben az elsõ is volt nekünk, valahogy elszaladt mellettünk a rövidke szezon.
Feketeribizlis morzsa
Nem akartam nagyon bonyolítani, megõrizni ínségesebb idõkre ... |
Tovbb a blogra ... www.lilafuge.hu/2011/07/feketeribizli... |
Bogyós, gesztenyés, mandulás torta (gluténmentes) |
Tovbb a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/07/bogyo... |
Zabpehelylisztes kenyérEzt a receptet az angol tanárunktól kaptam. Õ nagy rajongója a mindenféle teljeskiörlésû kenyereknek, és remek ötletekkel szokott ellátni engem is:)) Én nem annyira szeretem az ilyen fajta kenyereket, nálunk inkább a férjem szereti, de ez a kenyér megmondom õszintén még nekem is ízlett. Sajnos a fényképezésnél elkövettem azt a hibát, hogy szeletelt formában nem fotóztam le, de azért remélem visszaadja a kép a kenyér jó kis állagát. Hozzávalók, amiket használtam: ... |
Tovbb a blogra ... szekimama.blogspot.com/2011/07/zabpeh... |
Joghurtos palacsintaHa valaki elkészítette a még június végén feltett tiganites-t, és ízlett is neki akkor ezt a verziót minden képpen ki kell próbálnia! Egyszerûen isteni. Sokkal, de sokkal finomabb mint az alap verzió! Elkészíteni épp olyan könnyû, mint a másikat. Nem kell se habverõ, elég egy villával jó alaposan kikeverni a tésztát és serpenyõben kisütni majd még melegen befalni... |
Tovbb a blogra ... fahejesfeta.blogspot.com/2011/07/jogh... |
Szardíniás pizza cukkinivel és fetávalSzombati ebéd volt. Szokás szerint nagy adag pizzatészta, természetesen több részre osztva. Jó része a szokásos rakománnyal, jelen esetben szalámival, tükörtojással, a kisebb része képezi a címben megadott új variációt. S ami még új: miután jól körbejártam a témát, hasznos tanácsokkal láttak el nálam hozzáértõbbek, most elõször bátorkodtam este bedagasztani a tésztát, ami csak másnap délután 2 körül került ki a hûtõbõl. Szóval kb. 15 órát töltött a hidegen és kutya baja sem lett. Hogy pontosan hogy is készült, azt ... |
Tovbb a blogra ... zamatesillat.blogspot.com/2011/07/sza... |
Rántott tökvirágNagyon finom,különleges nyári csemege, kissé édeskés az íze és a tudta,hogy épp virágot eszünk nagyon élvezetessé teszi. Hozzávalók: cukkini(tök) virág, fetasajt, 2 tojás, 4 kanál liszt,tej,só,bors, ... |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/07/ra... |
Sült libamell almás párolt káposztávalIdén kipróbáltuk a libatartást. Mivel Mr. Mézeskalács még véletlenül sem volt hajlandó belemenni, hogy idén ne tartsunk állatot, és erõsen emlegette a kacsákat (rémtörténeteket olvastam már a kopasztásukról és nem igazán vagyok elájulva a húsától sem), ezért aztán én gyorsan letettem a voksom a libák mellett. Négy pelyhes aprósággal indultunk, amik ijesztõ ütemben nõttek. A növésükkel egyforma ütemben nõtt a modortalanságuk is, egyre barátságtalanabbá váltak. A gyerekeinket már május ... |
Tovbb a blogra ... mezeskalacskonyha.blogspot.com/2011/0... |
Padlizsánkrém másképpEz egy érdekes variációja a padlizsánkrémnek. Teljesen más az íze mint a héjjában sütött, majd megpucolt és majonézzel kikavart változaténak. Kicsit pikánsabb és markánsabb. Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán, 1 zöldhagymaszár, kevés olivaolaj, só, bors, fûszerpaprika. Elkészítés: A padlizsánt megmossuk és karikákra vágjuk. A ... |
Tovbb a blogra ... ahogymiszeretjuk.blogspot.com/2011/07... |
Üdítõs süteményMindenki szereti a családban ezt a sütit. Legutóbb Apukám kedvére készült, itt voltak nálunk ebéden. Az apropó Anyukám szülinapja volt, de torta helyett most erre éheztek. Természetes, hogy ezzel kedveskedtem. Sokszor látom mostanában különbözõ oldalakon, most azt írom ide, ahogy én készítem. Hozzávalók: Tészta: 6 tojás 6 ek.cukor 4 ek. liszt 2 ek. kakaó 1 tasak sütõpor 1 dl olaj ... |
Tovbb a blogra ... iny-csiklandozo.blogspot.com/2011/07/... |
Rostos szederléSzázszor finomabb , mint a kajszilé!!!! Eszméletlenül rossz idõ van. Mindenütt elborulva, állandóan, szitálva esik az esõ. A szeder meg attól érik ugye. Nem is akármennyi. Anyukám kétnaponta jelez, menni kéne, mert folyamatosan szüretel. Minden formában jöhet . Fagyasztva, csak úgy egyszerûen. Joghurtba turmixolva,dzsemnek, gyümölcs levesnek, süteménybe ,cobblerbe!!! ,és most rostos lének. |
Tovbb a blogra ... gondaanyu.blogspot.com/2011/07/rostos... |
Ismét grillezés - ismét rablóhúsEgyszerû rablóhús zöld paprikával Tudvalevõ, hogy friss levegõn, a természetben, vagy ahogy mifelénk mondani szokás: "kinn, a zöldben", mindenkinek jobb étvágya van, nyugodtan lehet számítani arra, hogy aki benn, az asztalnál alig nyammog el egy hússzeletet, kinn, a pokrócon ülve, maszatosan, talán kettõt is pikk-pakk eltüntet. Történt, hogy múlt hétfõn sógornõmék disznót vágtak, amibõl mi is kaptunk kóstolót. A hús egy részébõl megismételtem a tavaly nagy sikernek örvendett boeuf bourguignon-t, ... |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/07/i... |
Ikrek tortája keresztelõreAz egyik kedvenc torta témám a keresztelõ - bár még eddig csak egyetlen ilyen torta készült nálam. Most meg rögtön kettõ is! Régi ismerõsöm keresett meg - aki elsõ munkahelyemen fõnököm is volt , hogy szeretnék, ha ikerfiaik keresztelõjére én készíteném el a tortát. Ez már több hónapja volt, akkor megbeszéltük, hogy július végén készüljek. Az esemény elõtt egyeztettük, hogy szeretnék, ha kiscipõ ... |
Tovbb a blogra ... homoktorta.blogspot.com/2011/07/ikrek... |
Rozmaringos - Krumplis LepényTavaly nyáron, a családi nyaralás egyik napján Bolognában sétáltunk (annyira nem tetszett) és megéheztünk. Találtunk egy pizza szelet bárt (gondolom a turisták kedvéért) s ott vettünk pár szelet pizzát. Mindenkinek egyet. Köztük egy rozmaringos-krumplisat is. Nagyon finom volt. Találtunk aztán ilyen ízesítésû chipset is. Bejövõs volt. És most itt a mai ebéd, amibõl ... |
Tovbb a blogra ... beastie-bistro.blogspot.com/2011/07/r... |
Garnéla hollandi mártássalHozzávalók: 16 db fõtt garnéla, amit ügyesen megtisztítunk. Hozzávalók a hollandi mártáshoz:(én a klasszikus hollandi mártás receptjét készítettem el a mindmegettérõl ): 30 dkg vaj, 12 db tojássárga, 3 dl víz, 1 db ... |
Tovbb a blogra ... malnakonyha.blogspot.com/2011/07/garn... |
SzederlikõrA júliusi idõjárás hatására elkezdtem a karácsonyi likõrgyártást. Hetek óta olyan gyönyörû szedreket lehet kapni, hogy jár az agyam, milyen formában tudnám még feldolgozni. (Szörp és a dzsem már megvolt, recept majd következik, amint útolérem magam!). A recept legnehezebb része a türelem; játék az idõvel, mert a hozzávalókat hetekig kell érni. Hozzávalók: 250 g érett szeder, 150 g fehér kandishcukor, 1 rúd fahéj, 7 dl pálinka ... |
Tovbb a blogra ... marmaladejegyzete.blogspot.com/2011/0... |
Fûszeres Cukkini Krém - reggelireMindig van a hûtõben, várja, hogy süti legyen belõle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fûszer tesz emlékezetessé. Remélhetõleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyûgössége mellett is simán elkészül. A recept ízzel-lélek Mártitól - inspiráció, de annyira, hogy már a következõ varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. |
Tovbb a blogra ... beastie-bistro.blogspot.com/2011/07/f... |
Cukkinis-sajtos csirkemellNem egészen így akartam felhasználni a cukkinit, de a másik felhasználási mód egész héten tervben volt, de mindig megtorpedózódott KáeM által. Sebaj, majd egyszer máskor. Ma nem avattam be, hogy mit is fogunk enni, mert ugye õ nem nagy barátja a cukkininek. Fõzés közben kevergette, de nem kérdezett semmit:) Ebédnél reménykedve tette fel a kérdést, hogy "Ananász is van benne?" Õszintén elárultam neki, hogy cukkini, de ezek után is jóízûen megette, bár viccelt rajta, hogy nyugodtan mondhattam volna, hogy igenis ... |
Tovbb a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/07/cukkin... |
Virsli pongyolábanIsmeritek a Bálint Ágnes könyvét, melynek címe "Frakk és a foci"? Na abban volt egy rész, mikor be kellene bizonyítani, hogy Frakk igenis nem zabál fel mindent. Ekkor a macskák lépnek akcióba, készítenek is valamit, amihez egérszagú lisztet (azt hiszem) használnak. Frakk meg csak megszagolja, s kijelenti, õ abból nem eszik. Mert amit a macsekok tálaltak, az egér pongyolában. Hát nekem azóta (igencsak sok éve már annak) tetszik ez a pongyolás kifejezés. No, de nálunk nem egér volt, hanem virslik ... |
Tovbb a blogra ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com... |
Sajtbundában sült csirkemellAkármennyire is ciki, hogy hosszú hallgatás után egy szimpla sajtos hússal töröm meg a csendet. Az egyszerûen nagyszerû elv mentén haladva, mégsem fogtam vissza magam, hogy várjak életem elsõ osso buco-jának publikálásáig, ami nagyjából augusztusban várható. A július akárhonnan nézem a pihenés, és szabadság ideje volt, ami megmutatkozott a munkahelyemen, és még inkább a blogomon. Illetve azon is, hogy a túlzásba vitt vendéglõlátogatás következtében megcsappant a házi kasszánk. A vendéglõlátogatásból egyébként egy felejthetetlen ... |
Tovbb a blogra ... edesfogadalom.blogspot.com/2011/07/sa... |
Szezámtejes zellerkrémleves hideg nyári napokra...A mai esõs idõben készítettem egy kis zellerkrémlevest is, amelyet szezámtejjel öntöttem fel. Nagyon finom lett. 1 fej hagymát vízen megpároltam. Közben 2 zellert, 1 közepes krumplit és fél sárgarépát összekockáztam. Beletettem a hagymás alapra, sóztam, vegamixeztem, kevés szezámtejjel felöntöttem, majd addig fõztem, amíg meg nem puhultak a zöldségek. A szezámtejet így készítettem: egy marék szezámot leöntöttem kb. 3 dl forralt vízzel, és alaposan összeturmixoltam, majd az edénybe átszûrve tettem bele. Miután megpuhultak a ... |
Tovbb a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/07/sz... |
KarfiolpástétomMa töltött paprikát készítettem. Mivel ennek a receptje már olvasható a blogon, így ezt nem írom le újra. De maradt még karfiolunk, és mivel egyébként is kellett pástétomot készítenem, karfiolpástétom is készült. Nagyon finom lett. Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 nagyobb lilahagyma, 3-4 ek. szójamajonéz ... |
Tovbb a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/07/ka... |
Balzsamecetes céklasalátaEzt a salátát egy nagyon kedves ismerõsöm ajánlotta a figyelmembe, aki egy ideje Görögországban él. Sajnos, csak ritkán beszélünk, de mivel Õ is szeret fõzni (és enni is:) általában szóba szokott kerülni a görög gasztronómia is. Tõle tudom azt is, hogy a görögök nagyon sok salátát fogyasztanak, szinte nincs is étkezés saláta nélkül. Jó pár jónak ígérkezõ receptet javasolt már Nekem, azonban eddig idõhiány miatt elmaradt az elkészítésük. Ez a saláta szinte mindig szóba szokott kerülni, most már persze tudom, hogy nem véletlenül! Tényleg nagyon finom, az ... |
Tovbb a blogra ... mezeselet.blogspot.com/2011/07/balzsa... |
Zöldséges-fokhagymás savanyú krumpli krémleves kolbásszal, sajtos pirítóssalNéhány hétig nem voltam itthon, az elsõ ebédet abból kellett rögtönöznöm, ami készleten volt. Reménykedtem abban, ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Baracklekvár, barackdzsemEhhez a dzsemhez bevezetõt írni sablonos. Széles körben kedvelt, nálunk egyértelmûen Nr.1. No nem ilyenkor jössz erre rá, hanem majd télen. Véletlenül kerültem a befõzés projektbe, de benne ragadtam. Eddig nem került fel a blogra, mert oly egyszerû az elkészítése, de magam kedvéért is lejegyeztem az arányokat. A héját mindig lehúzom, mert így tökéletesen tiszta, nem kell mosni, a színe pedig ragyogó narancs lesz. Barackdzsem Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... nyarikonyha.blogspot.com/2011/07/bara... |