Juhtúrós karfiol

2010-09-18

sponsored links

Nnna, Zs a karfiolt ki nem állhatja, én is csak levesben és kisütve(liszt, tojás, prézli) szeretem, de a parasztcsorbához vettem 1 ügyeske kis karfiolt, s mivel abba csak 1 maroknyit tettem a többivel is kezdeni kellett valamit, hát ez lett belõle. Nekem is nagyon ízlett így, és Zs is 2x vett belõle (igaz szalámival ette, de az, hogy egymásután 2x tett, az csak olyan kajánál esik meg, ami ízlik neki) :))

Hozzávalók: 1 karfiol, juhtúró, olaj, 1 tojás, 2 evõkanál tejföl, 50-100 ml tej, oregánó, só, bors, friss petrezselyemzöld

Gyártás menete: A karfiolt rózsáira szedtem, megpucoltam, jól megmostam és megfõztem. A jénai tál aljába kevés olajat öntöttem, a karfiolt apró, egyben befalható darabjaira szedve 1 rétegben leraktam, majd túrót dobigáltam rá, majd még egy réteg karfiol és újból túró (jött volna, ha el nem fogy, de elfogyott ezért sajtot reszeltem a tetejére). 1 leveses csészében felvertem 1 tojást, sóval, borssal, oregánóval, majd ebbe belekerült 2 evõkanál tejföl és egy loccsintás tej (nem több 50-100 ml-nél), összekevertem és a karfiolomra öntöttem. Addig sütöttem közepes hõfokon a sütõben amíg szép piros lett a teteje. Miután tányérra tettem friss vágott petrezselyemzöldet szórtam rá.

Jó étvágyat!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/FdZn...

sponsored links

Keres?s