Juhtúró és karaj avagy A tuti ÍZESÍTÕ

2017-08-09

sponsored links

A juhtúró az az alapanyag, ami az egyik legjobb ízesítõ, hús roládok készítésekor. 
Én úgy szeretem, hogy szépen rákenem a szeletekre, rakok hozzá még ezt-azt, aztán szorosan feltekerem, és panírozva, vagy inkább natúron megsütöm. Ilyen dolgokkal már találkozhattatok nálam, nem véletlen. Igaz ez a túró rendesen megolvadhat, és nem nagyon látni amikor az emberke megvágja a roládot, és ez fontos lehet néhányaknak...
-Akkor minek van benne??!! ?
Hát, erre csak 2 betûvel tudok válaszolni: AZ ÍZ ?(bocsesz ez 3 lett, vagy 4)
















JUHTÚRÓS ROLÁD, ZÖLD PAPRIKÁVAL 
  ÉS PARADICSOMMAL PÁROLT PARAJJAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
125 dkg juhtúró
2 db zöld húsú paprika
10 dkg kolozsvári szalonna (apróra kockázott)
60 dkg paraj (spenót)
25 dkg koktélparadicsom (apróbb)
4 ger. fokhagyma
fûszerpaprika 
bors, só
olívaolaj
A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, rákenegetjük a juhtúrót, elosztjuk rajtuk a csíkokra vágott zöld paprikát, és szorosan felgöngyöljük õket, a végeit kicsit betûrjük, csak kívülrõl sózzuk (a túrótól is kap egy kis sós ízt) .
Paprikás, borsos lisztbe fogatjuk a roládokat, majd egy méretes serpenyõben, olívaolajon, a"nyitott" felükkel lefelé, 2-3 percig elõsütjük minden oldalukról. Aztán óvatosan aláöntünk jó 1 deci vizet, vagy fehérbort és fedõ alatt, 15-20  percig pároljuk, közben meg-meg forgatva.
Amíg a roládok párolódnak, elkészítjük a köretet.
Egy serpenyõben olívaolajon,  szépen megpirítjuk a szalonna kockákat, hozzáadjuk a koktélparadicsomokat, majd a vékony csíkokra vágott fokhagymát. Amikor  fokhagyma kezd színt kapni (ne égessük meg!), jöhet a paraj, néhány perc alatt készre pároljuk, szükség szerint sózzuk.
Tálaláskor a roládokat ügyesen megvágjuk, és a paradicsomos paraj tetején kínáljuk, a roládok szaftjával meglocsolva.





Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/08/...

sponsored links

Keres?s