Joghurtos sárgaborsó fõzelék

2017-01-17

sponsored links


Nagyon ritkán készítek sárgaborsó fõzeléket, mert nem jut eszembe, pedig milyen finom.
Én így készítem, most édesburgonya fasírttal fogyasztottuk. Persze bármilyen más feltéttel is kínálhatjuk, tetszés szerint.


Hozzávalók 4 személyre: 
  • 30 dkg sárgaborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 2 evõkanál joghurt
  • 4 evõkanál olavíolaj
  • 1 evõkanál házi ételízesítõ
  • só, õrölt bors
  • petrezselyemzöld


Elkészítése: 
  • 2 evõkanál olajat egy edényben felforrósítunk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, kavargatva lepirítjuk, majd a szeletekre vágott fokhagymát is hozzáadjuk, összepirítjuk. Beleszórjuk a borsót a babérlevéllel, felöntjük 1,5 l forró vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítõt. Fedõ alatt addig fõzzük, amíg a borsó elkezd szétfõni.
  •  Ekkor a tûzrõl levesszük, a babérlevelet kiszedjük, és botmixerrel egy keveset turmixolunk rajta, úgy, hogy kb a fele megmaradjon darabosra.
  •  A tejfölet, meg az olajat elkeverjük kevés meleg fõzelékkel, majd belekavarjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/01/joghur...

sponsored links

Keres?s