Joghurtkrémes kókusz-citrom torta

2017-02-16

sponsored links


Nagyon ízletes, könnyed joghurtos-citromos finomság, nálunk nagyon gyorsan elfogyott. Gyakran fogom készíteni, mivel nálunk mindenki nagyon szereti.

Hozzávalók a piskótához: 

  • 45 dkg sûrû natúr joghurt
  • 40 dkg cukor
  • 30 dkg jó minõségû puha vaj
  • 30 dkg liszt
  • 17 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 4 zöld citrom
  • 4 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl habtejszín (édes)
  • 1 teásknál sütõpor
  • csipetnyi só

Elkészítése: 

  • 25 dkg joghurtot egy vászon anyagba kanalzunk, szorosan összekötjük, felakasztjuk (hagyhatjuk szobahõmérsékleten), és egy edényt helyezünk alá. Egy éjszakán át hagyjuk kicsöpögni. 
  • 3 citrom héját lereszeljük, a levét pedig kicsavarjuk. 
  • A piskótához a vajat, a cukrot, meg a reszelt citromhéjat (keveset tegyünk félre a díszítéshez) mixerrel habosra kavarjuk. Belekavarjuk a tojásokat, a tojássárgáját, a citromlevet, meg a maradék joghurtot (20 dkg), végül pedig a lisztet, 12 dkg kókuszreszeléket, a sütõport, meg a sót is beleforgatjuk. 
  • A masszát egy 22 cm-es kerek tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütõben tûpróbáig sütjük. Miután megsült, 10 percig a formában hagyjuk majd kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihûlni. 
  • Közben a tejszínt kemény habbá verjük. 
  • A lecsöpögött joghurtot egy tálban kikavarjuk porcukorral, és a maradék citrom reszelt héjával, és levével (1 evõkanálnyit tegyünk félre egy tálikóba). 
  • A kihûlt piskótát két lapra vágjuk, és mindkettõt meglocsoljuk kb 2 dl citromos vízzel (a félretett citromlével). 
  • Az alsó lapot tálra állítjuk, megkenjük a krém felével, beborítjuk a második tortalappal, majd kívülrõl bevonjuk a maradék krémmel.
  • Megszórjuk kókuszreszelékkel, és egy kevés citromhéjjal.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/02/joghur...

sponsored links

Keres?s