jalapeno poppers

2010-09-24

sponsored links

tulajdonképpen a csípõs paprika szeretete és rendszeres fogyasztása egy bizonyos függõséget okoz. még akkor is, ha néha bizony a szemed annyira megtelik könnyel, hogy azt sem látod, a tejfölért nyúlsz vagy a sörért. (ez utóbbiban minél több buborék van, annál jobban érzed, hogy mennyire csíp az a paprika, jee.)

a receptet igazából több helyrõl olvastam össze, az egyiket a dining guide oldalán találtam, meg malackaraj anna is sütött nemrég csípõspaprikát (amúgy szeressük bizony a csípõs paprikás bejegyzéseket), úgyhogy volt mit összevetni. igaz, autentikusan tomatilloból és jalapenoból készítenek mellé mártogatóst, de én beértem a tejföllel.

friss jalapenot a tescoban lõttem (!), és már nem ez volt az elsõ alkalom, hogy láttam. nem olcsó, 3 darab van a dobozban 400 forintért. apró chili és habanero chili is kapható a jalapenok mellett, úgy látszik, fejlõdünk.

sajttal töltött, bundázott jalapeno paprika

2 személyes adag

9 friss jalapeno paprika
2 szelet kemény érlelt sajt, nálam manchego (pecorino is jó)
napraforgóolaj
2 tojás

liszt, zsemlemorzsa
napraforgóolaj a sütéshez

a jalapenokat jól megmossuk, egy papírral kibélelt sütõlemezen 250 fokon, grillfokozaton párszor megforgatva hólyagosra sütjük. utána a héj nagy részét még melegen lehúzzuk. a paprikát hosszában megvágjuk, a csumáját és a magokat nagyjából eltávolítjuk. én nem törekedtem tökéletességre. a tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd a sárgájával összekeverjük. a sajtból hosszúkás darabokat vágunk, megtöltjük a paprikákat, kicsit összenyomkodjuk, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, a panírt kicsit ráerõsítjük a kezünkkel (szintén megnyomkodjuk. bõ, forró olajban szép barnára sütjük és melegen, tejfölbe mártogatva (nem kötelezõ) és sörrel öblögetve (kötelezõ) hamar elfogyasztjuk.


nem ér cseszegetni a fotóval, sötétedés után, lámpafénynél készült

Folytats a blogon ... starfokker.blogspot.com/2010/09/jalap...

sponsored links

Keres?s