Isler, Mogyorós kifli, Mézes krémes és Flódni-sütemények karácsonyra

2011-12-21

sponsored links


Hú,hát hol is kezdjem???Elõször is ma úgy döntött az egyik bölcsességfogam,hogy elindul -talán- végsõ útjára és végre teljesen kibújik. Évek óta kínoz,már az egyetem alatt jegeltem,most még nincs rá szükség,de szépen bujkál kifelé,így baloldalt nem is bírok enni.Remélem mindenféle komplikáció nélkül lezajlik!Ez lenne az elsõ,amelyik megmutatja magát.Hiába is testileg késõn érõ voltam mindig is,nem úgy lelkileg-túl korán felnõttem,szinte nem is voltam gyerek.De ez egy másik történet.

Ma bejgli készítés közben észrevettem,hogy hatalmas pelyhekben hull a hó!Végre!Az egész Mátra havas egyenlõre,legalábbis a konyha ablakból annak látszik itt a Mátra aljából.

Nagyon korán keltem ma,mert a nemes cél érdekében megteszek minden tõlem telhetõt.Egyik ismerõsömnek küldtem Debrecenbe csomagot a debreceni busszal,s mivel mindenre felkészültem,így "megvesztegettem" a sofõrt egy kis saját puszedli-mézeskalács csomaggal :)Sokáig nem kellett "vesztegetnem", ugyanis földim ,vagyis szülõfalumban él.Viszont iszonyú hideg volt.Remélem a csomag épségben megérkezett,s örömet okoztam vele!
Végigjártam a piacot,kora reggel már rengetegen voltak.Csodáltam a fogalmam sincs milyen nevû óriás halakat,ahogyan a halas ember épp akkor fosztja meg azokat fejüktõl.Nagy volt a nyüzsgés,de szerencsére én már megvagyok mindennel.
Adós vagyok még pár recepttel!
Pénteken Székelykáposzta lesz  mivel jönnek a húgomék,s ebben egyeztünk meg. Receptje már fent van! Szenteste ...

Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2011/12/i...

sponsored links

Keres?s