Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Rakott zöldbabHozzávalók: ... |
Tovbb... |
Zöld turmix - Kifõztük 2014.márciusMár nyakunkon a tavasz, úgyhogy ideje még gyorsan tisztítanunk egyet amíg ideér, nem mellesleg pedig elkezdõdött a nagyböjt idõszaka is, úgyhogy igyekezzetek Ti is egyszerû, egészséges ételeket fogyasztani:) Ez a zöld turmix tökéletes választás mindkettõre és ráadásul még finom is, édesség helyett pedig ... |
Tovbb... |
Sajtos-sonkás kenyérfelfújtA csirkelevest cipóban tálaltam, és ehhez ki kellett beleznem a "tányérokat". A zsemlebelsõ pár napig várta, hogy készítsek belõle valamit, mire végül zsemlefelfújt lett belõle Lajos Mari receptje alapján. A Kutyának annyira ízlett, hogy elhatároztam, újra elkészítem, ezúttal egy kicsit tetszetõsebb külsõvel. Tettem ... |
Tovbb... |
TÖLTÖTT GOLYÓKAz alaprecept az egyik kedvenc oldalamon található hamburgerzsemle receptje. Olyan finom és számomra annyira édes, hogy töltve is kipróbáltam, a férjem ötlete alapján..:) Szerencsére az édességre mindig vevõ, így én a tésztából fele-fele alapon zsemlét és ezeket a töltött golyókat készítettem - tehát 4 nagy ... |
Tovbb... |
Pikáns paradicsomszószTüzes paradicsomszósz - gyömbérrel, fokhagymával Kell hozzá: ... |
Tovbb... |
Fetás-tejszínes spagettiIgazság szerint még múlt héten szerettem volna ezt a receptet hozni, de aztán minden napra jutott valami ami miatt nem jutottam a blogom közelébe. Sebaj! Ez nem egy olyan recept ami néhány nap miatt aktualitását veszítené, nem egy szezonális fogás. Feta, tejszín, és ... |
Tovbb... |
Medvehagymás kalácsvirágSzegény medvehagyma. Mióta rákapott a városi sáskahad, évrõl-évre mind nagyobb rettegéssel készül a tavaszi megújulásra. Nem csoda. Már vannak az országnak olyan erdei, ahol néhány év alatt a rendszeres tarolásos begyûjtés következtében az eltûnés határáig visszaszorult õshonos állománya. Olvastam valahol, hogy a védetté ... |
Tovbb... |
Banános-csokis-kókuszos túródesszert karamellkrémmelMost bemutatok egy desszertet, ami nekem nem igazán ízlett. Hogy miért is kerül fel mégis a blogra? Mert a család egy része nem értett egyet velem, és ezért úgy gondolom, akkor biztos lesznek még olyanok, akik nem fogják osztani a véleményemet, és örömmel elkészítik majd. ... |
Tovbb... |
Diós, almás, rózsavizes vérfû saláta csabaíre vérfûbõl (Sanguisorba minor)A csabaíre vérfû (Sanguisorba minor) szárazabb típusú gyepekben gyûjthetõ, nem egyszer nagy számban él. Legjobb téli vagy tavaszi friss leveleit gyûjteni, de akár egész évben is lehet levelet gyûjteni a tövekrõl. Gyûjtésnél fontos, hogy ne gyökerestõl, hanem csak a levél-tõrózsa fiatal, középsõ leveleit ... |
Tovbb... |
Malai kofta naannal, újratöltveVolt már. Itt. Be sem írtam a receptet, csak linkeltem. Aztán most, amikor meg akartam ismét csinálni, semmi sem volt a link helyén. Kisebb kutatás után itt meglett. Mert a blogok nyilván költöznek ide-oda, én meg nem követem, szóval a legjobb, ha mégiscsak bekörmölöm, mert ha valami nagyon finom vega ... |
Tovbb... |
Csokis-áfonyás kalácspudingNálunk népszerû hasznosítása a szikkadt kalácsvégeknek ez a gyors puding. Lehet tojásmentes változatban is készíteni, ekkor az étkezési keményítõ mennyiségét emelni kell 4 teáskanálnyira, a csokit pedig lehet 2 dkg cukrozatlan holland kakaóporral is kiváltani -így kevésbé kalóriadús, hétköznapi ... |
Tovbb... |
Rakott palacsintaA palacsinta - jelentõs részét a folyadék teszi ki, amely víz vagy tej, és némi liszt - ezáltal mondhatjuk talán a leggazdaságosabb lisztes étel. Még tovább növelhetjük a tészta mennyiségét élesztõvel, vagy sütõporral. Az élesztõs palacsinta az orosz konyhában megjelenik már a IX. században és mára az egyik jellegzetességévé válva ... |
Tovbb... |
Vajban sült, tejszínes, mogyorós busa filé, petrezselymes krumplival (saját recept)A busából kellõ fûszerezés után finom sült hal készíthetõ.Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Házi krémsajt - "mascarpone" házilag készítve I.Hogy miért házi mascarpone? A feleségem már jó ideje nyaggat, hogy vegyünk mascarpone-t, mert sütit akar belõle készíteni. Így mindig fel is kerül a bevásárló listára, de mivel az ára elég borsos, mi pedig nem vagyunk Rothschild ivadékok, ezért fogant meg bennünk a gondolat, hogy ha ... |
Tovbb... |
Mákos linzerHozzávalók: a tésztához: 40 dkg liszt, 15 dkg zsír, 8 dkg porcukor, 1 tojás, 2-3evõkanál tejföl, 1 sütõpor, fél citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor,csipetnyi só; ... |
Tovbb... |
Meggyes-csokis kelt kalács a 15.BlogkóstolóraMeggyes-csokis kelt kalács |
Tovbb... |
PARADICSOMOS VÖRÖSLENCSE LEVES |
Tovbb... |
Tavaszi megújulás léböjttelA tavasz a megújulás idõszaka a természetben és ez vonatkozik ránk emberekre is. Teszünk e valamit szervezetünk megújulásáért? Mindenképpen gondoljunk erre is, különösen ilyenkor tavasszal! Amikor tudatosul bennünk, hogy betegségeink, és diszkomfort érzéseink fõ okozója hogy életmódunk, és táplálkozásunk ... |
Tovbb... |
Mandulás linzer |
Tovbb... |
Hajtogatott fehér kenyér vadkovásszalZsófi, a vadkovászom egyre erõsebb. :) És csupán 2 és fél hét leforgása alatt lett ilyen "body builder". Pedig eddig csak 3 kenyér tésztáját emelte, mégis pompásan dolgozik már sok liszttel is. Szinte ki se kell várni a teljes kelesztési idõt. A tésztája is már egyre jobban hasonlít a jól ismert kenyerekéhez. ... |
Tovbb... |
Babbal töltött pitaTeljes kiõrlésû pitát (ovális alakút) találtam egy üzletben nemrégiben. Férjem nagyon szerette régen a gyrost, igaz ma már nem igazán tudná megenni a húsos verziót. Viszont nem csak hússal lehet készíteni, hanem zöldségekkel, hüvelyesekkel töltve. Néha napján eljutunk humusbárba, ahol csicseriborsóból készült ... |
Tovbb... |
Fácánmell rösztivel és fehérrépa pürévelA jóízû fácánleveselkészítése után, itt volt az ideje annak, hogy a fõételeken is gondolkodjunk. Biztosak voltunk abban, hogy a melleket és a combokat külön-külön készítjük majd el. A maradék kis hús, illetve a belsõ részek pedig aprólékként maradtak a levesben. ... |
Tovbb... |
Húshagyókedd & a palacsinta világnapja + 3 palacsintarecept a blogrólMa húshagyókedd van és egyben a palacsinta világnapja! Tudjátok, hogy mi a húshagyó kedd? A húshagyókedd a nagyböjt kezdetét megelõzõ utolsó nap a keresztény egyházi évben, azaz a hamvazószerda elõtti nap. A név ... |
Tovbb... |
ÉdesköménysalátaDT mindig sírdogál édesköményért, ha elviszem vásárolni, na most végre megkapta. Isteni saláta lett belõle. Az aldiban nagyon olcsón nagyon szépeket lehet most kapni, nagyok és ropogósan frissek, és ugyanott vettük hozzá ezt a mistanzia vagy mi a szösz salátát is, ötféle bébisaláta összekeverve, fantasztikusan néz ki, és nem ... |
Tovbb... |
Almás narancskrémlevesAz utóbbi idõk egyik legjobb gyümölcsös krémlevese... Hûvös, fûszeres és nagyon narancsos! ... |
Tovbb... |
Kávés kuglóf
|
Tovbb... |
Kávés túrótorta kávés karamell öntettelSzuper édesség egy finom kávé mellé! Szeretem a kávét, bár naponta csak egyszer iszom, de akkor jó kis ristretto-t. Nem vizezem feleslegesen.:) A minap palacsintát sütöttem, a kedvenc túrótöltelékemet készítettem és mellé egy kis sós karamell öntetet. Majd közvetlenül, miután betápláltam ... |
Tovbb... |
Vegán töltött káposzta törvepaszullyalMagyar klasszikus vegán kivitelben Kell hozzá: kisebb fej káposzta ... |
Tovbb... |
Sáfrányos almás piteÉletem elsõ jól sikerült rácsos pitéjét Lulu segítségével készítettem, azóta rácsos pite gyár lettem szinte, hiszen mindenféle gyümölccsel, ízvilággal felruházhatjuk, így millió lehetõség rejlik benne. Arról ne is beszéljünk, hogy eteti magát, seperc alatt elfogy, a tészta elõre begyúrható és gyorsan összeállítható:)! Az ... |
Tovbb... |
Magos tönkölyös cipócskák |
Tovbb... |
A kovász élete - bekészítésNem térek el korábbi instrukcióimtól, hiszen magam és olvasóim közül nagyon sokan nevelnek természetes kovászt sikeresen ezzel az eljárással, korábbi útmutatásaim alapján. Nem ez az egyféle eljárás létezik. Nincs jobb vagy rosszabb eljárás, a lényeg úgyis a végeredmény. Egészséges ... |
Tovbb... |
Insalata Caprese - másképpA mozzarella paradicsommal, vagyis az insalata caprese készítése lényegében csak szeletelésbõl áll. A lényeg a kitûnõ alapanyag: a jó minõségû paradicsom, a mozzarella és az olívaolaj. Kell rá még egy kis frissen õrölt bors és kristálysó. Nem rontja el egy kevés balzsamecetkrém sem. Tépkedjünk ... |
Tovbb... |
Kakaós vizes-olajos piskótaTavaly a mascarponés csokitortámnál készítettem elõször ezt a tésztát, és már akkor nagyon megtetszett, nagyon finom, jó az állaga, nem morzsálódik és elkészíteni is könnyû. A Tofiffee tortánál is ezt használtam és valószínûleg amikor majd kakaós piskótát kell sütnöm, rá esik majd a választásom, így ... |
Tovbb... |
Sült tarja pirított hagymávalEredetileg hagymás rostélyost terveztem, de az üzletben nem tûnt frissnek az a marha hús, így inkább egy egyszerû sült tarja mellett döntöttem. Végül is a pirított hagyma ehhez is passzolós, köretnek pedig krumplipürére esett a választásom. Mivel Dorka nem igazán húsos, a krumplipüré viszont a kedvence. Botikának ... |
Tovbb... |
Fûszerkérges szûzérmeSzaftos, fûszeres hús és saláta vacsorára a gyengém. Az egyik abszolút kedvencem a fûszerkérges szûzérme. A húst fokhagymás, chilis, borsos, római köményes keverékbe hempergetem meg, kérget sütök rá, és kíméletesen készre sütõm. A legfinomabb, mikor a friss kenyérrel felitatod a húsból kicsorgó ... |
Tovbb... |
Sroganoff marhatokányA marha legnemesebb és egyben legdrágább része a bélszín vagy más nevén a vesepecsenye amely a hátszín és a fartõ között helyezkedik el. Fehérjeszerkezete miatt gyorsan, viszonylag alacsony hõfokon elkészül, ezért nem kell túlsütni vagy fõzni. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |